Paskutine „Pontiac“ gyvavimo diena tapo spalio 31-oji. Tądien baigėsi „General Motors“ sutartys su „Pontiac“ atstovybėmis JAV teritorijoje.

1926 m. įkurta „Pontiac“ kompanija garsėjo dideliais ir galingais amerikietiškais automobiliais, o garsiausiais šio gamintojo modeliais laikomi „Bonneville“, GTO ir „Firebird TransAm“. Šios markės automobiliai prieš pusę amžiaus buvo itin dažnai matomi Holivudo filmuose, o šlovės viršūnė buvo pasiekta 1968 m., kai „Pontiac“ pardavimai per metus siekė beveik 1 mln. automobilių.

Tai buvo geriausias rezultatas „Pontiac“ istorijoje, o nuo 1980-ųjų pardavimų kreivė ėmė leistis vis žemiau. Prieš porą metų su finansiniais sunkumais susidūrę šios markės savininkai iš „General Motors“ koncerno nusprendė atsisakyti „Pontiac“ markės, toks pat likimas ištiko ir „Saturn“ bei „Hummer“ markes, o dar viena koncernui priklausiusi markė „Saab“ buvo parduota.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją