Daugiau nei pusė vairuotojų nesilaiko saugaus atstumo nuo priekyje važiuojančių transporto priemonių, atlikusi apklausą išsiaiškino kelių saugumo užtikrinimo labdaros organizacija „Brake and Direct Line“.

61 proc. apklaustų vairuotojų prisipažino, kad greitkeliuose važiuoja ne mažesniu nei 80 mylių (apytikriai 130 km) per valandą greičiu – tai daugiau nei 16 km didesnis greitis, nei leidžiama.

23 proc. vairuotojų greitį viršija ne mažiau nei kartą per savaitę, paaiškėjo apklausus 942 vairuotojus. 54 proc. vairuotojų greitkeliuose nesilaiko saugaus atstumo, o 22 proc. jų pareiškė, kad pavojingai arti kitų transporto priemonių važiuoja ne rečiau kaip kartą per savaitę.

„Brake and Direct Line“ pažymėjo, kad eismo įvykiui įvykus greitkelyje, mirties ar sunkių traumų tikimybė 40 proc. didesnė nei kituose keliuose. 20 proc. eismo įvykių susiduria keturios ar daugiau transporto priemonių.

Statistiniais duomenimis, 2009 m. Didžiosios Britanijos greitkeliuose žuvo 132 žmonės, o sunkias traumas patyrė 858 žmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją