Automobilių gamintojų kritika pasiekė apogėjų, kai „Toyota“ ėmė atšaukti iš prekybos savo automobilius, kuriuose pastebėti stabdžio ir greičio pedalų defektai, tačiau automobilius perkantys britai ir toliau labiausiai pasitiki didžiausiais automobilių gamintojais.

Svetainės FindsYouCars.com duomenimis, automobiliai, kuriuos gamina į skandalus įsipainiojusios įmonės, tokios kaip BMW, „Mercedes-Benz“ ir „Toyota“, vis dar pirmauja 10-ies perkamiausių automobilių markių sąraše.

Išanalizavus daugiau nei 1500 užklausų, kurios buvo įvestos į svetainės paieškos sistemą, paaiškėjo, kad vartotojų lojalumas ir pasitikėjimas žinomiausiomis, labiausiai rinkoje įsitvirtinusiomis kompanijomis nesumažėjo.

Kompanija išsiaiškino, kad daugiau nei pusės respondentų negąsdina neseniai kilę skandalai, susiję su „Mercedes-Benz“ vairo stiprintuvo, „Toyota“ greičio pedalo ir BMW stabdžių defektais, dėl kurių buvo atšaukti milijonai automobilių.

Ir toliau labiausiai domimasi „Ford“ automobiliais. Vokiškų automobilių populiarumas taip pat nesumažėjo – BMW atsidūrė antroje vietoje, o „Audi“ trečioje. Kitas tris vietas užima, atitinkamai, „Volkswagen“, „Renault“ ir „Citroën“. Stebėtina, kad skandalais pastaruoju metu garsėjanti „Toyota“ yra septintoje vietoje pagal populiarumą paieškoje.

Aštuntoje vietoje atsidūrė „Mercedes-Benz“, nepaisant pasklidusių neigiamų žinių, susijusių su vairo stiprintuvo defektais. Devintoje ir dešimtoje vietoje, atitinkamai, „Nissan“ ir „Honda“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją