Skambės Franzo Schuberto (Franco Šuberto) kūriniai, kuriuos atliekančiam orkestrui diriguos D.Geringas.

D.Geringas koncerto metu taip pat grieš solo violončelės partiją "Arpeggione" violončelei ir styginiams.

Sauliaus Sondeckio vadovaujamo orkestro biografija neatsiejamai susijusi su D.Geringo vardu.

Violončelininkas studijavo Maskvos konservatorijoje pas Mstislavą Rostropovičių, 1970 metais laimėjo pirmąją premiją ir aukso medalį Piotro Čaikovskio konkurse. Gyvendamas Maskvoje, muzikantas buvo filharmonijos solistas.

Tuomet ir užsimezgė D.Geringo ir orkestro draugystė. Daugelyje tuometinės TSRS miestų, diriguojant S.Sondeckiui, LKO ir D.Geringas sugrojo ne vieną dešimtį koncertų. Ypatingai didelio pasisekimo sulaukta 1973 metų Budapešto festivalyje.

Su LKO solistas įrašė ne vieną kompaktinę plokštelę.

D.Geringas yra vienas įvairiapusiškiausių šių dienų muzikų. Violončelininko ir dirigento repertuaras labai platus - nuo ankstyvojo baroko iki šiuolaikinės muzikos.

Už naujosios muzikos propagandą Šlezvigo-Holšteino kultūros draugija apdovanojo D.Geringą "Kultur Aktuell" premija.

Už lietuviškos muzikos propagavimą 1999 metais muzikantas buvo apdovanotas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ketvirtojo laipsnio ordinu, o 2002-aisiais - Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją