Trijų raidžių junginys – SPA, kilęs iš lotyniško posakio “Sanitas Per Aqua” (lot. sveikata per vandenį), visame pasaulyje sukėlė tikrą revoliuciją grožio terapijos srityje. SPA pagaliau sujungė tai, apie ką daugelį metų svajojo kiekviena moteris – kūno komfortas tapo neatsiejamas nuo sielos poilsio.

Pasiruošimas

Nusipirk aromatinių žvakių ir šviežių, gardžiai kvepiančių gėlių bei papuošk savo namus. Pagalvok taip pat ir apie ramią, atpalaiduojančią muziką, kuri pakeltų tavo nuotaiką. Tokiu būdu atpalaiduotas kūnas labiau pasiduos grožio procedūroms ir kosmetikos poveikiui.

Po ranka pasidėk du didelius rankšluosčius, minkštą chalatą, manikiūrui skirtas priemones, šepečius arba kempines kūno masažui, eterinius aliejus, jūros druską, dušo želė, šampūną bei kitas kosmetikos priemones.

Pagalvok apie lengvus, sveikus užkandžius bei gėrimus ir šiandieną užmiršk kavą, picą ir šokoladą. Geriau prisimink senai užmirštas žolelių arbatas bei daržoves ir vaisius.

Grožio dienos tvarkaraštis

5.00 – 7.00 Nepriklausomai nuo to ar tu jau pabudusi, ar ne – tavo oda po truputį jau ruošiasi intensyviam dienos ritmui. Šiuo metu geriau nenaudok stipriai veikiančių odos kremų – tavo oda pasiruošusi gintis nuo išorinių aplinkos poveikių, bet nenusiteikusi įsileisti stiprių sudedamųjų kremo dalių. Šiuo metu tau geriausiai būtų nusiprausti šaltu vandeniu – oda ne tik įgautų švytėjimą, bet ir galutinai pabustų.

7.00 – 8.00 Šiuo metu suaktyvėja tavo kraujotaka ir oda galutinai pasiruošia dienos pradžiai. Neeksperimentuok dabar su naujais kremais – šiomis valandomis padidėjusi alerginių reakcijų tikimybė.

8.00 – 9.00 Jeigu neseniai pabudai, palepink save ir neskubėk keltis. Pasirąžyk, įtempk ir atpalaiduok raumenis – tai bus geriausia tavo rytinė mankšta.

9.00 – 10.00 Pusryčiai. Dieną pradėk nuo stiklinės vandens su šviežios citrinos sultimis. Užkąsk vaisių salotų – švieži vaisiai gera SPA dienos namuose pradžia.

10.00 – 11.00 Lengvai užkandusi, pažadink savo kūną galutinai – pasportuok. Tavo treniruotė privalomai turi susidėti iš trijų dalių: apšilimo, raumenų tempimo ir atskirų pratimų probleminėms vietoms. Tau čia padės video kasetė.

11.00 – 12.00 Laikas atsipalaiduoti ir išsimaudyti vonioje. Pripildyk ją šilto (ne karšto!) vandens, įpilk porą saujų jūros druskos ir įlašink mėgstamiausio aromato eterinio aliejaus. Nepamiršk užsidegti aromatinių žvakių ir įsijungti ramios muzikos.

Prieš lipdama į vonią, pasiimk šiurkščią pirštinę ir išmasažuok kūną. Tokiu būdu ne tik pagerinsi kraujotaką, bet ir pašalinsi negyvas odos ląsteles. Tuo pat metu sudrėkink plaukus, užsitepk ant jų kaukę ir apvyniok galvą rankšluosčiu, kad šilumoje aktyvieji komponentai įsiskverbtų į plaukus bei galvos odą. O dabar atsipalaiduok aromaterapinėje vonioje.

12.00 – 13.00 Išleisdama vandenį iš vonios, nusiimk rankšluostį nuo galvos ir švelniu šampūnu išsiplauk plaukus. Nors ir kaip atrodytų baisiai vandens procedūras užbaik greitu šaltu dušu. Dušas suaktyvins kraujotaką ir suteiks odai stangrumo. Kol oda dar drėgna, patepk ją aliejumi kūnui. Ši priemonė puikiai drėkina ir palieka nuostabų aromatą. Jeigu neturi specialaus aliejaus, tiks ir skirtas vaikams. Stangrinamosiomis priemonėmis nuo celiulito stipriai išmasažuok problemines vietas.

13.00 – 15.00 Pietų metas. Pagrindinė tavo pietų sudedamoji dalis turi būti baltymai. Pasirinktinai suvalgyk arba žuvies, arba vištienos, arba kiaušinių. Būtinai garuose išsivirk daržovių. Na, o desertui puikiai tiks ir jogurtas. Neilga siesta po pietų būtų visai laiku ir vietoje.

15.00 – 17.00 Šiuo metu tavo oda tarsi krenta į gilų miegą ir visiškai nebereaguoja į kosmetiką. Užtepto ant veido kremo efektyvumas nukrenta iki 70 proc. Todėl šiomis valandomis nerekomenduojamos veido kaukės ar masažai. Tačiau manikiūrui ir pedikiūrui tinkamesnio laiko nerasi – šiuo metu sumažėja reakcija į skausmą.

17.00 – 18.00 Palankiausias metas veido priežiūros procedūroms! Tavo savijauta vėl aukštumoje. Nuplauk veidą kaip visada ir atlik veido valymą - pašalink negyvas odos ląsteles. Ant švarios veido odos užtepk tinkamiausią kaukę veidui. Nuvalius ją, patepk veido, kaklo odą drėkinamuoju kremu bei nepamiršk odos aplink akis.

18.00 – 19.00 Suplanuok savo vakarienę mažiausiai trim valandom iki miego. Pasistenk, kad maistas būtų pilnas angliavandenių, pavyzdžiui, pasigamink makaronų su pomidorų padažu ar ryžių su daržovėmis.

19.00 - Poilsis. Pasiimk į rankas mėgstamiausią knygą, įsijunk muziką ir atsipalaiduok.......

Ar jautiesi taip tarsi pabuvojai įspūdingiausiame grožio centre? Ar pajutai tą begalinę sielos ir kūno harmoniją vedančią meilės keliu? Jei taip, sveikiname! Tu pasiruošusi šv. Valentino dienai!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją