Vilniaus oro uoste vakar iš Budapešto parskridusius sportininkus pasitiko būrys artimųjų ir draugų. Pademonstravę parsivežtas dvi dideles taures visi karatistai tvirtino pasiilgę atostogų.

Euforija

"Esu apimtas euforijos, savo būseną po pirmenybių apibūdino Lietuvos rinktinės treneris Audrius Mikšys. Daug metų tokie titulai buvo tik svajonės, todėl net nesitiki, kad Lietuva gali laimėti prieš japonus, prieš visą pasaulį. Buvo labai labai sunku, tačiau svajonė išsipildė". Anot trenerio, visi sportininkai buvo labai gerai nusiteikę prieš varžybas, be to, netrukdė jokie buitiniai sunkumai.

"Manau, tai buvo vienas iš nedaugelio atvejų, kai viskas buvo labai gerai - pasirengimas, čempionato vieta, nuvykimas, poilsis, aklimatizacija, gyvenimo sąlygos, maitinimas. Viskas susidėliojo taip gerai, jog tikėjome, kad yra didelis šansas gerai pasirodyti, džiaugėsi A.Mikšys. - Aišku, tokių gerų rezultatų nesitikėjome, net nežinau, ar ateityje kada nors pavyks ką nors panašaus pasiekti".

Viršūnė

Planetos čempiono aukso medalį svorio kategorijoje iki 80 kg iškovojęs daugkartinis Europos čempionas 26 metų P.Klapatauskas teigė esąs labai patenkintas savo pasirodymu. "Tą renginį dabar prisimenu kaip pasaką, - kalbėjo pasaulio čempionas. - Turnyre buvo du lemiami dalykai: nusiteikimas ir tai, kad per visas varžybas nepadariau, bent taip manau, nė vienos klaidos. Maniau, kad su japonu, kuriam pralaimėjau prieš 4 metus, susitiksiu finale. Deja (arba, laimei), jis pralošė pusfinalyje. Pati sunkiausia buvo paskutinė kova, jai prireikė visų mano jėgų".

Visus įmanomus titulus jau iškovojęs P.Klapatauskas po šio čempionato žada atsisveikinti su didžiuoju sportu. "Iškovojęs medalį pasijutau labai sotus. Taip būna, kai skaniai pavalgai. Nėra taip, kad norėčiau šokinėti - esu sotus, patenkintas, norisi toliau ramiai gyventi, dirbti, - motyvacijos ateičiai nematė sportininkas. - Nežinau, kaip bus iš tikrųjų, tačiau yra gražu, kai pasieki viršūnę, o su šita pergale prieš Rusijos atstovą visos mano ambicijos baigiasi. Manau, kad užtenka. Kiekvienos varžybos atima šiek tiek sveikatos, tai labai sunki sporto šaka. Be to, yra jaunimas, kuris nori tų pergalių, ir dabar jau nori jų tikrai daugiau nei aš". P.Klapatauskas ateityje žada tęsti instruktoriaus darbą ir rengti jaunimą pergalėms.

Nepasitenkins

Sidabro apdovanojimą pelniusiam šių metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojui Gediminui Tankevičiui per pirmenybes didžiausią įspūdį padarė finale jį nugalėjęs rusas Denisas Grigorjevas. "Nesu profesionalas, o mano varžovas užsiima tik karatė, iš to gyvena, rytą ir vakarą treniruojasi, - D.Grigorjevo pranašumus vardijo G.Tankevičius. - Mane užimta vieta daugiau nei tenkina, o ateityje galbūt galvosiu ir apie kažką daugiau".

Pasaulio čempionato sidabro medalius iškovojusios Europos pirmenybių prizininkės Sandra Stanevičiūtė bei Jurgita Tumaitė teigė dar prieš čempionatą maniusios, jog gali tapti prizininkėmis, ir pažadėjo stengtis ateityje pakilti ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio. Pasaulio čempionate sportininkėms didžiausią įspūdį padarė Japonijos atstovės.