Spalio 15-ąją galerijoje numatoma atidaryti dvi parodas: pasaulio kino ir video meną pristatančią "Milijonas ir viena diena" bei Lietuvos kino scenografijos parodą "Dailė kine".

Tarptautinėje kino ir video meno ekspozicijoje, apimančioje laikotarpį nuo 1936 iki 2010 metų, prisistatys apie 20 menininkų iš Lietuvos ir užsienio: Jungtinių Amerikos Valstijų, Prancūzijos, Vengrijos, Belgijos, Šveicarijos, Jungtinės Karalystės, Japonijos, Izraelio, Olandijos, BNS sakė viena iš galerijos parodų kuratorių Eglė Mikalajūnaitė.

Anot jos, be kitų, bus pristatyti ir žymiausio pasaulyje videomenininko Billo Violos darbai.

Abi ekspozicijos veiks iki gruodžio 19-osios.

Lapkričio pradžioje galerija kviečia į Lietuvos architektūrai skirtą parodą.

E.Mikalajūnaitės teigimu, iki sausio pradžios veiksianti ekspozicija skirta NDG (tuometinio Revoliucijos muziejaus) pastato architektui Gediminui Baravykui ir jo kartos kūrėjams.

1940-1995 metais gyvenęs G.Baravykas buvo Miestų statybos projektavimo instituto Vilniuje, o vėliau - Vilniaus miesto vyriausiasis architektas, dėstė Vilniaus dailės akademijoje.

Be Revoliucijos muziejaus, arba dabartinės NDG, pastato, architektas su kolegomis suprojektavo Vilniaus santuokų rūmus, Kauno IX forto memorialinį ansamblį, M.Mažvydo bibliotekos priestatą, Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčią.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją