Pasak KAM pranešimo spaudai, ši sutartis suteiks galimybę Vilniaus miesto vaikams jau antrą vasarą ilsėtis Lietuvos kariuomenės Centriniame poligone, Pabradėje.

Vaikai iš socialiai remtinų šeimų stovykloje savaitę ilsėsis nemokamai. Čia jie susipažins su karių gyvenimu ir Lietuvos kariuomenės veikla, įgys sveikos gyvensenos bei savigynos pagrindus, sportuos, žais ir bendraus su kariais bei bendraamžiais. Jų užimtumu rūpinsis kariai ir Vilniaus pedagoginio universiteto studentai.

Po sutarties pasirašymo K.Masiulis padėkojo ministerijai už rūpinimąsi miesto vaikų užimtumu ir užtikrino, kad pernai stovykloje pabuvoję vaikai visi labai teigiamai atsiliepė apie stovykloje patirtus įspūdžius, o daugelis jų sakė užaugę būsiantys kariais.

Viceministras J.Gečas akcentavo, kad stovyklų vaikams yra daug, tačiau ne visi tėvai gali už jas susimokėti, todėl labai svarbu, kad tokiose nemokamose stovyklose gali pailsėti vaikai iš vadinamosios "rizikos grupės".

"Stovykloje vaikai pamato, kad yra ir kitoks gyvenimas: yra kariuomenė, yra draugai, kurie jais rūpinasi, ir jie patys - taip pat gali gyventi kitaip", - sakė J.Gečas.

Praėjusiais metais stovykloje "Šaunuolis" per šešias pamainas pabuvojo 600 Vilniaus miesto vaikų. Iš viso Krašto apsaugos ministerija bendradarbiaudama ne tik su Vilniaus miesto savivaldybe, bet ir su Šaulių sąjunga bei kitomis organizacijomis 2003 metais organizavo 79 stovyklas vaikams kariniuose daliniuose. Jose pailsėjo daugiau kaip 10 tūkst. vaikų ir paauglių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją