4 porcijoms reikės:

2 didelių baklažanų,
600 ml alyvų aliejaus,
1 citrinos sulčių,
1 puokštelės šviežių bazilikų,
1 puokštelės čiobrelių,
1 puokštelės petražolių,
8 riekelių ruginės duonos,
2 skiltelių česnako,
majonezo,
salotų lapelių papuošimui,
druskos.

Gaminimas:

Baklažanus nuplaukite, nupjaukite kotelio liekaną, perpjaukite išilgai 1 cm storio gabalėliais.

Žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir sumaišykite. Pasilikite žiupsnelį čiobrelių. Į gilų indą įpilkite alyvų aliejaus, palikdami 2 valg.šaukštus atskirai., įdėkite 4 valg.šaukštus žalumynų mišinio, įberkite druskos ir pipirų. Dėkite supjaustytus baklažanus ir marinuokite 20 min.

Tuo metu pagaminkite padažą: česnaką nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su 1-2 valg.šaukštais aliejaus, įdėkite majonezo, truputį smulkintų čiobrelių, viską sumaišykite.

Įkaitinkite grilį. Baklažanų gabalėlius išimkite iš marinato, palaukite, kol nusivarvės ir išdėliokite ant grilio grotelių. Kepkite 7-8 min. iš abiejų pusių. Duonos gabalėlius aptepkite paruoštu padažu. Ant salotų lapų dėkite apkepintų baklažanų gabalėlius. Pabarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir patiekite.

Skanaus

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją