4 porcijoms reikės:
2 didelių baklažanų,
600 ml alyvų aliejaus,
1 citrinos sulčių,
1 puokštelės šviežių bazilikų,
1 puokštelės čiobrelių,
1 puokštelės petražolių,
8 riekelių ruginės duonos,
2 skiltelių česnako,
majonezo,
salotų lapelių papuošimui,
druskos.
Gaminimas:
Baklažanus nuplaukite, nupjaukite kotelio liekaną, perpjaukite išilgai 1 cm storio gabalėliais.
Žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir sumaišykite. Pasilikite žiupsnelį čiobrelių. Į gilų indą įpilkite alyvų aliejaus, palikdami 2 valg.šaukštus atskirai., įdėkite 4 valg.šaukštus žalumynų mišinio, įberkite druskos ir pipirų. Dėkite supjaustytus baklažanus ir marinuokite 20 min.
Tuo metu pagaminkite padažą: česnaką nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su 1-2 valg.šaukštais aliejaus, įdėkite majonezo, truputį smulkintų čiobrelių, viską sumaišykite.
Įkaitinkite grilį. Baklažanų gabalėlius išimkite iš marinato, palaukite, kol nusivarvės ir išdėliokite ant grilio grotelių. Kepkite 7-8 min. iš abiejų pusių. Duonos gabalėlius aptepkite paruoštu padažu. Ant salotų lapų dėkite apkepintų baklažanų gabalėlius. Pabarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir patiekite.
Skanaus