Nuo kitų metų pradžios Švedijoje įvairiomis vairavimo sąlygomis bus išbandoma 70 šio modelio vienetų. Bandymai tęsis ir 2012 m, o „Saab“ planuoja, kad „9-3 ePower“ su įkrautomis baterijomis galės įveikti apie 200 km atstumą.

Pagal universalą „Saab 9-3 SportCombi“ sukurta „ePower“ versija yra varoma 135 kW/184 AG pasiekiančiu elektros motoru. Automobilis nuo 0 iki 100 km/val. gali įsibėgėti per 8,5 sek. ir pasiekti maksimalų 150 km/val. greitį.

„Saab ePower“ yra pirmasis šios markės elektrinis automobilis, sukurtas „Saab Automobile“ bendradarbiaujant su baterijų gamintoju „Boston Power“ ir bendrovėmis „Electroengine in Sweden AB“, „Innovatum“, „Power Circle“.

„Saab Automobile“ vadovas Janas Åke Jonssonas teigia, kad iki 2015 m. visame pasaulyje bus parduodama po 500 tūkst. elektromobilių kasmet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją