Prieš 18 metų susikūrusi grupė „Airija“ aktyviai kūrė dainas ir koncertavo, dalyvavo festivaliuose ir konkursuose. 1994 metais išleido pirmą albumą „Yra“, kuriame grojo multiinstrumentalistas M. Litvinsky'is. „Bravo“ muzikiniuose apdovanojimuose „Airija“ tapo „Metų atradimu“, o Eimantas Belickas – „Metų instrumentalistu“.

Antrą albumą "Čia" grupė įrašė 1995 matais Vilniuje plokštelių įrašų studijoje, po kurio sekė turas po Lietuvą "Airija Yra Čia". Grupė nufilmavo dainos "Į save per save" vaizdo klipą, kuris kanalo MCM muzikiniuose apdovanojimuose Prancūzijoje užėmė trečią vietą. „Airija“ tapo geriausia roko grupe muzikiniuose apdovanojimuose "Metai'95".

1996 metais kartu su Kauno Mažuoju Teatru grupė sukūrė muzikinį spektaklį "Nuotraukos iš seno albumo", kuris buvo sėkmingai rodomas visoje Lietuvoje. LTV Kauno redakcijos studijoje „Airija“ nufilmavo akustinį vaizdo koncertą ir išleido koncertinį albumą "Airija Yra Čia". Taip pačiais metais grupė įrašė ir studijinį albumą "Pasaka".
1998-aisiais M-1 įrašų studijoje įrašytas ir išleistas paskutinis albumas "Naujas".

2002 m. dešimtmečio proga grupė trumpam atsikūrė, koncertavo Lietuvoje ir Airijoje. Pernai „Airija“ dalyvavo festivalyje „Be2gether“.

Nojus tęsia solinę muzikinę veiklą ir nuo 1998 metų yra išleidęs 7 albumus, tarp kurių ir 2007 m. akustinį vaizdo koncertą „Apie save ir kitus“. Nors dažnai koncertuoja su savo grupe, muzikantas šiemet jau antrą kartą gros su Eimantu. Muzikinis projektas pavadintas „Nojus & Eima“. Koncerto pirmoje dalyje skambės dainuojamoji poezija ir kita akustinė kūryba, nepatekusi į grupės „Airija“ repertuarą ir vėliau išleista soliniuose Nojaus albumuose. Antroje koncerto dalyje bus grojamos žinomiausios „Airijos“ dainos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją