Verslininkas teismui pateikė 19 puslapių skundą, kuriame gydytoją kaltina piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimu, savivaldžiavimu, neteisėtu laisvės atėmimu ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo.

Teismas, priėmė nutartį šiuos skundus perduoti prokurorui. Dėl kaltinimų dokumentų klastojimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, savavaldžiavimu turi būti palaikomas valstybinis kaltinimas, byla turi būti perduota prokurorui ir sprendžiamas klausimą dėl ikiteisminio tyrimo atlikimo, o privataus kaltinimo procesas nutrauktas.

Gydytojas K. Bliznikas M.Gelažniką kaltinantis šmeižtu ir reikalaujantis 100 000 litų neturtinės žalos atlyginimo į teismo posėdį neatvyko. Anot advokato Povilo Likšos, jam jau užtenka „garbės“ iš masinės informacijos priemonių. „Net ir priėmus palankų teismo sprendimą, žala padaryta jo reputacijai nebus kompensuota“, - įsitikinęs advokatas, patvirtinęs, kad jo klientas galimybės susitaikyti nematąs.

M. Gelažnikas DELFI patikino, kad yra pasirengęs teismų karuselei, kuri neabejotinai įsisuks, nesvarbu, kiek laiko ir lėšų tai užims. Jis DELFI demonstravo mažylį dešinės rankos pirštą, kuris yra sulenktas pusiau ir neišsitiesia. Per visą plaštaką ir riešą eina operacijų palikti randai. Vyras skundėsi, kad beveik metus besitęsiantis piršto gydymo procesas kol kas be pabaigos ir apčiuopiamų rezultatų. Prireiks dar mažiausiai vienos operacijos, kad jis galėtų vėl pradėti lankstyti pirštą. „Negaliu irkluoti, negaliu paimti normaliai kastuvo. Daug ko negaliu su tokia ranka daryti“, - DELFI skundėsi jis.

Vyras tikisi teisme įrodyti, kad gydytojas netinkamai atliko operaciją, neteisėtai jį surišo ir paliko vieną gydymo kambaryje. Be to, ėmėsi priemonių savo klaidoms užmaskuoti: klastojo gydymo dokumentus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją