Pasak grafičių renginių organizatorių, šį projektą išskirtiniu galima laikyti dėl įvairių priežasčių. Kai kurie piešiniai išėjo labai dideli, nusileidžiantys tik Žvėryne esančiam didžiausiam Vilniaus grafičiui. Visi piešiniai yra juodai balti ir vaizduoja viena herojų – katiną.

Pasak OPM pardavimų direktoriaus Lino Ladausko, katinas pasirinktas dėl to, jog yra miesto simbolis nuo Romos laikų. Teritorijos vystytojai tikisi, jog ilgainiui įvairūs katinų grafičiai taps traukos objektu miestiečiams bei miesto svečiams.

Pasak konkurso organizatoriaus Julijaus Gurevičiaus, šis projektas padės parodyti visuomenei, jog kokybiškas grafičių menas kuria atmosferą ir traukia miestiečių bei turistų dėmesį, todėl piešėjams svarbu, kad jų darbas derėtų su aplinka, ją pagyvintų ir sudomintų praeivius.

Po tris skirtingų charakterių katinų grafičius papuošė Šeimos aikštę bei Interjero alėją, du - Mašinų kvartalą, po vieną - Apdailos kiemo ir išparduotuvių centro „Parkas Outlet“ sienas.

10 piešinių atliko 5 komandos arba individualūs piešėjai iš Vilniaus ir Kauno. Vyriausiam šiame projekte dalyvaujančiam grafičių piešėjui – 35 metai. Daugiausia piešinių (iš viso 4) atliko piešėjas, pasivadinęs slapyvardžiu B1t.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją