Pirmuoju bandymu trečiojoje kvalifikacijos dalyje pilotas įsitvirtino antroje vietoje, o antrojo taip ir neatliko dėl kuro sistemos gedimo – automobilis užgeso bebaigiant grįžimo į boksus ratą. Nors jis ir pasiekė techninio aptarnavimo zoną, įveikti ratą iki kvalifikacijos pabaigos buvo jau per vėlu.

„Patyrėme nekokį momentą trečiojoje kvalifikacijos dalyje, kai bolidas užgeso sugrįžimo rate, artėjant prie paskutinio viražo. Taigi, supratome, kad neturėsime galimybės atlikti antrojo bandymo ir aš meldžiau lietaus – iškrito keli lašai, tačiau nepakankamai. Lewisui pavyko pagerinti laiką, tačiau mums tai vis tiek geras rezultatas, gana vėlai pradėjus naudoti ortakį“, - po kvalifikacijos kalbėjo visus nustebinęs R. Kubica.

„Laimei, jis (ortakis – red. past.) puikiai veikė nuo pat pirmojo rato vakar ir mes dėl to džiaugiamės. Naudodami ortakį esame šiek tiek konkurencingesni. Mes buvome konkurencigi visuose važiavimuose, naudojant skirtingas padangas, ir mes tikėjomės pakartoti savo treniruočių rezultatus“, - dėstė lenkas.

„Manau, kad pergalė nepasiekiama, tačiau autosporte visko būna. Mes stengsimės iš visų jėgų ir šį savaitgalį bandysime išspausti maksimumą“, - pridūrė jis.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.