J.Mačiulis: geros buvo rungtynės, kurias pasisekė laimėti

Jonas Mačiulis teigimai įvertino laimėtas rungtynes.

„Gerai... Nebuvo pradžioje tikrai matyti jaudulio, pradėjome žaisti kietai, kaip su amerikiečiais, todėl neleidome jiems užsikabinti. Visas varžybas pirmavome. Geros buvo rungtynės, kurias pasisekė laimėti. Gerai pradžiai“, - sakė J. Mačiulis.

Lietuvos rinktinės puolėjas pripažino, kad po didžiosios pertraukos mūsų ekipai kilo rūpesčių.

„Gal mes sustojome truputėlį. Žinojome, kad jie po ilgųjų pertraukų pradeda žaisti kiečiau ir agresyviau. Gal tam truputėlį buvome nepasiruošę. Vėliau šiek tiek atsigavome ir neleidome jiems labiau priartėti. Laimėjome ir tiek“.

J. Mačiulis pastebėjo, kad N.Zelandijos lyderį Kirką Penney sunku sulaikyti.

"Jis per visas draugiškas rungtynes prieš čempionatą mesdavo po 30 taškų su viršum. Visi žaidžia tik „ant jo“, todėl tikrai labai sunku jį dengti. Jis geras žaidėjas ir metikas, bet vienas lauke ne karys“.

J. Mačiulio netrikdė dažni trenerio Kęstučio Kemzūros keitimai.

„Nepasakyčiau, kad labai dažni tie keitimai buvo. Roberto (Javtoko) ir mano keitimai buvo priverstiniai. Nemanau, kad išmušė mus iš vėžių. Keitimai nėra per dažni“.

J.Mačiulis po rungtynių buvo kraujuota lūpa.

„Kirkas man prakirto, o man dar pražangą skyrė. Sakė: „kam čia tą galvą kiši?“. Ką padarysi. Teisėjavimas? Geras. Jokių priekaištų negali būti. Kai laimi – vadinasi gerai teisėjauja“, - teigė J. Mačiulis.

„Sunkios buvo pirmos rungtynės pasaulio čempionate. Laimingi, kad laimėjome, bet dar turime daug ką pataisyti savo žaidime“, - teigė Mantas Kalnietis.

L.Kleiza: mano žaidimas gali būti geresnis

„Pergalė yra pergalė, buvo ir sunkių epizodų, bet niekas nesustojo žaisti. Paprasčiausiai iškilo problemų, negalėjome pataikyti, neatitvėrėme varžovų gynyboje, jie metė daug tritaškių, o kamuoliai toli atšokdavo. Mes turime prie to prisitaikyti. Aišku, mums labai trūks Roberto Javtoko ir linkiu, kad jis kuo greičiau pasveiktų.

Aš žinojau, kad jie mane rimtai dengs, bet tada atsiras progų kitiems. Žiūrėsime, mano žaidimas tikrai gali būti geresnis. (Su teisėjais), kad labai gražiai bendravome“.

T. Delininkaitis: pirmas blynas prisvilo

„Tai pirmas blynas prisvilo. Labai džiaugiuosi, kad išlošėme, nukrito truputį psichologinė įtampa. Kaip ir kiekvienam sportininkui yra šiek tiek jauduliukas, bet, kai išeini į aikštelę – viską pamiršti. Darai savo darbą ir tiek. Iš tikrųjų labai daug derinių skirta K. Penney. Jis pagrindinis komandos variklis, kuris neša viską ant savo pečių. Na, nepavyko jo sustabdyti, bet džiaugiuosi, kad pavyko išlošti. Pergalė yra visų nuopelnas“.

T.Klimavičius: emocijos labai geros

„Emocijos labai geros. Tik gaila, kad rungtynių pabaigą negražiai sužaidėme. Kelių kamuolių neatkovojome, atsipalaidavome, pradėjo nesisekti. Šiaip patenkinti visi. Manau, kad nieko blogo (aikštėje) nepadariau. Pagal taškus geriausias komandoje buvo Linas, o taip visa komanda verta pergalės. Šiaip aš esu įpratęs (žaisti penktu numeriu), keli metai tai darau (Kauno) „Žalgiryje“. Aišku, prieš labai aukštus varžovus bus sunkiau. Bet man jokio skirtumo, ar žaisti ketvirtu, ar penktu numeriu. Man atrodo, kad teisėjai „negrybavo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją