„Pergalė yra pergalė. Aš vyrams sakiau, kad to taško iš jų jau niekas neatims. Iš tikrųjų vyrai jaudinosi. Vieni daugiau, kiti mažiau. Pirmos rungtynės. Kaip ir tikėjomės ir nusiteikinėjome ši komanda (N. Zelandija) labai kovinga. Supraskite, yra didelis skirtumas, kada su jais žaidi: ar pradžioje (čempionato), ar pabaigoje. Pradžioje visi yra pilni energijos. Tas pats Kirkas Penney. Jie demonstruoja labai kovingą charakterį“, - sakė K. Kemzūra.

Po didžiosios pertraukos lietuvių žaidimas kiek išsiderino.

„Mes apie tai kalbėjome per didžiąją pertrauką – jokio atsipalaidavimo, turime toliau su tuo pačiu intensyvumu dirbti gynyboje tam, kad pasiėmę kamuolius galėtume eiti į priekį. Grįžti į gynybą varžovai ne visada spėdavo. Vėliau mus pristabdė ir išmušė iš įprasto ritmo aikštės gynyba. Pradėjome galvoti, kaip žaisti vietoje to, kad žaistume. Mes įmesdavome, bet nebuvo to tempo. Pabandėme mesti iš toli, bet buvo ne mūsų diena. Laisvi nepataikėme. Zelandai nusiėmė kamuolius ir ta dinamika rungtynių momentais keitėsi. Gerai, kad mums keitimų ir gynybos pagalba pavyko sustabdyti skirtumo tirpimą. Pabaigoje buvo visai neblogai, kai mes ėmėme žaisti savo derinius iš eigos“, - teigė K. Kemzūra.

Rinktinės treneris pabrėžė, kad daug taškų jo auklėtiniai surinko iš baudos aikštelės.

„Iš tikrųjų mes matėme savo pranašumą baudos aikštelėje. 46 taškus pelnėme iš baudos aikštelės. Ten buvo pražangos, jiems buvo sunku stabdyti ir Liną Kleizą, ir Paulių Jankūną. Ne visai dar mes išnaudojome savo pranašumą. Varžovas buvo labai judrus, todėl pagal jų sudėtį mums labiau tiko Tadas Klimavičius (o ne Martynas Andriuškevičius). Aš manau, dar bus rungtynių, kur Martynas žais ir bus naudingas komandai“.

Rungtynėse su N. Zelandija susižeidė labai svarbus Lietuvos rinktinės narys Robertas Javtokas.

„Jis išsisuko kitą koją, ne tą, kurią buvo prieš tai pasukęs. Tikiuosi, kad tai nėra rimta, kol kas negaliu pasakyti detaliau ir tiksliau. Bet gydytojai jau dabar dirba. Žinau, kad jie padarys viską, kad jis atsigautų. Su dideliais viskas aišku, yra Linas, Paulius, Tadas ir Martynas. Mes momentais naudojome Joną Mačiulį ketvirtojo pozicijoje“.

Treneris turėjo kelias pastabas ir rezultatyviausiam Lietuvos rinktinės žaidėjui Linui Kleizai.

„Jis pelnė daug taškų. Aš manau, kad buvo momentų, kai jis vėl kalbėjosi su teisėjais. Tai trukdo jo žaidimui. Jis turi koncentruotis žaidimui. Aš, gink Dieve, nepriekaištauju arbitrams, kurie buvo arčiau ir matė. Bet buvo diskutuotinų švilpukų. Mes turime būti daugiau koncentruoti į žaidimą. Puolime Linas buvo tikras lyderis, o gynyboje Linas dar galėtų žaisti ir geriau“.

K. Kemzūra gyrė varžovus ir tikino, kad Lietuvos rinktinės žaidime, dar yra ką tobulinti.

„Kaip ir tikėjomės, pirmos rungtynės buvo sunkios. N.Zelandija tokia komanda, jų kovinga dvasia, puikus treneris. Laimingi, kad laimėjome. Su N. Zelandija bus sunku žaisti bet kam. Neišsprendėme K. Penney problemos, nors ruošiamės jai. Jį dengė aukštesni žaidėjai, keitėmės ginančiaisiais, žinojome, kad pataiko. Pabaiga buvo nervinga, negalėjome atkovoti kamuolio, trūko dėmesingumo. Tai reikia tobulinti, turime geriau žaisti gynyboje, nesuteikti varžovams antrų šansų“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją