Daugumą potencialių elektromobilių pirkėjų nuo šio žingsnio atbaido baterijų technologija, leidžianti automobiliui su pilnai įkrautomis baterijomis nuvažiuoti apie 160 km. Ketvirtadaliui apklaustųjų didžiausia kliūtis įsigyti elektromobilį yra jo kaina.

Portalas Parkers.co.uk apklausė 500 žmonių, kuriems svarbiausia buvo žinoti kiek papildomai kainuos elektromobilio išlaikymas ir kokią naudą jie gautų rinkdamiesi tarp elektromobilio ar dyzelinės mašinos.

Apklausos organizatoriai palygino, kad pirkėjai, pasirinkę pigiausią elektromobilį „Nissan Leaf“, Britanijoje kainuojantį 23 990 svarų atskaičius vyriausybės subsidiją, vietoj ekonomiško „Seat Leon Ecomotive S“, kainuojančio 16 840 svarų, realią naudą pajus ne anksčiau kaip po 12,5 metų.

18 proc. apklausos dalyvių pareiškė, kad jie nepirktų elektromobilio, nes netiki, kad tai yra tikrai aplinką tausojanti transporto priemonė. O 17 proc. teigė galvojantys, kad „įprastos mašinos“ yra tiesiog geresnės. Tik 6 proc. apklaustųjų rimta priežastimi nepirkti elektra varomo automobilio įvardijo įkrovimo stotelių trūkumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją