Antradienį, per draugiškas Lietuvos rinktinės rungtynes su Kauno „Žalgirio“ komanda, Sporto halėje konkurso laimėtojai A. Juknevičiūtei buvo įteiktas 3000 litų prizas ir specialus diplomas.

Jos sukurtais marškinėliais pasipuoš Lietuvos rinktinės sirgaliai, vyksiantys į Turkijoje vyksiantį 2010 metų pasaulio čempionatą ar stebėsiantys varžybas per televizijos ekranus Lietuvoje.

“Marškinėlių dizaino idėja gimė labai paprastai. Pervargus nuo visų mokslų, vieną naktį, kai jau nepajėgiau daryti nieko kito, skaičiau DELFI ir pamačiau konkursą. Buvo kokia 2-3 val. nakties ir užsibrėžiau tikslą iki ryto sukurti marškinėlius.

Pirma mintis buvo, kad kraujas teka venomis, geltona, žalia, raudona... Pamaniau, kad jau tikrai kažkas bus panašią idėją įgyvendinęs.

Peržiūrėjau visus įmanomus variantus, kad įsitikinčiau, kad tokio dizaino nėra. Pagalvojau, kad reikia kuo greičiau nusiųsti, kad daugiau žmonių į tai atkreiptų dėmesį. Vėliau „užpuolė“ mokslai ir tik vėliau sužinojau, kad man labai neblogai sekasi“, - DELFI sakė A. Juknevičiūtė, studijuojanti Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU), pastaruoju metu besimokiusi Italijoje.

Idėją, kad krepšinis įaugęs į lietuvių kraują, A. Juknevičiūtė įgyvendino neatsitiktinai – studentė nuo mažų dienų auga apsupta krepšininkų, nes merginos tėtis bei dėdė glaudžiai susiję su Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšinio komanda.

Naujuosius marškinėlius turnyre Madride jau pasimatavo šiųmetės Lietuvos rinktinės nariai.

Kitąmet bendrovė „Ivega“ išleis specialią DELFI skaitytojų sukurtų sirgalių marškinėlių liniją. Ant oficialiais tapsiančių Lietuvos rinktinės aistruolių marškinėlių bus užrašyti jų autoriaus inicialai.

Iš viso nacionalinės vyrų krepšinio komandos aistruolių marškinėlių konkurse birželio mėnesį buvo sulaukta 445 eskizų. Iš jų komisija, kurią sudarė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, Europos čempionato organizacinio komiteto darbo grupės vadovas Mindaugas Špokas, Lietuvos krepšinio aistruolių lyderis Tomas Balaišis-Sėkla, bendrovės „Ivega“ vadovas Vytautas Auželis ir DELFI komunikacijos vadovė Aistė Žilinskienė, išrinko 15 marškinėlių variantų.

Liepos mėnesį naujienų portale DELFI vykusiame balsavime iš 15 kandidatų nugalėtoju buvo išrinktas minėtas A. Juknevičiūtės darbas. Iš viso nacionalinės krepšinio rinktinės sirgalių marškinėlių konkurso balsavime buvo atiduota 13 tūkst. 738 DELFI skaitytojų balsai.

36 proc. (4 tūkst. 941) jų atiteko pirmosios vietos laimėtojos darbui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)