Vienas perspektyviausių šalies raitelių B. Gutkauskas įrodė, kad ne veltui šiuo metu turi daugiausia taškų iš visų savo varžovų Tarptautinės žirgų sporto federacijos (FEI) „Rolex“ reitinge (234-as).

Paskutiniame ir prestižiškiausiame „Grand Prix“ konkūre, kuriame kliūčių aukštis siekė net iki 1,6 metro, jis su savo naujuoju žirgu Tom Riddle S nedarė klaidų ir užtikrintai nugalėjo. B. Gutkauskui atiteko 7500 Šveicarijos frankų (apie 20 tūkst. Lt) prizas.

Antrąją vietą pelnė šiųmetis Lietuvos konkūrų čempionas raitelis Rimantas Babrauskas su žirgu La-Pass, nugalėtojui persirungiant pralaimėjęs 3,5 sekundės. Trečiąją vietą iškovojo estas Urmas Raagas su žirgu Axel Du Beaumont.

Lietuviai pagerins savo poziciją konkūrų pasaulio taurės Centrinės Europos-Šiaurės lygos reitinge, kur kovojama dėl patekimo į 2011 m. Leipcige (Vokietija) vyksiantį planetos taurės finalinį etapą. Prieš varžybas Vazgaikiemyje B. Gutkauskas su 17 tšk. užėmė 6-ąją vietą.

Vazgaikiemyje vykusiose varžybose daugiausia kartų ant prizininkų pakylos – net keturis – kopė Lietuvos jojimo rinktinės narys vilnietis raitelis Andrius Petrovas.

Jis su žirgu Universe du kartus šventė pergalę 1,4 metro kliūčių aukščio konkūruose, o su kitu partneriu – žirgu Uhorn – pelnė antrąsias vietas 1,3 m. bei 1,4 m. aukščio konkūruose. „Grand Prix“ konkūre persirungiant A. Petrovo žirgas kliudė vieną kliūtį ir duetas liko septintas.

Jau ateinantį savaitgalį Vazgaikiemyje įvyks dar vienos tarptautinės konkūrų varžybos – „Baltic Riders Tour“, kuriose dalyvaus 120 duetų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos bei Lenkijos, informuoja Lietuvos žirginio sporto sąjunga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją