Karjeros vadybininkai susiduria su šimtais savo darbu nepatenkintų žmonių. Paklausti, ką valgo, ar mankštinasi, kaip ginasi nuo streso, jie visi atsako vienodai. Jie nesirūpina savimi.

Kaip galite mylėti savo darbą, kai prastai jaučiatės? Ar darbas gali „vežti“, jei esate pervargęs? Kaip galite išpildyti savo svajones, kai neturite energijos?

Darbe tikrai galite jaustis geriau. Štai patarimai, kaip tai padaryti.

Atsikratykite pykčio

Kai laikotės įsikibęs kokios nors skausmingos emocijos, pavyzdžiui, pykčio, jūs nesijaučiate darbingas. Žinoma, pyktis - normali emocija. Tačiau jo atsikratę ir atleidę sau bei kitiems, sukursite naują erdvę, kuri gali būti užpildyta naujai įgyta energija.

Sprendimas: kad būtumėte darbingesni ir geriau jaustumėtės, nuspręskite atsikratyti pykčio.

Nustokite kaltinę

Žmonėms būdinga nuolat ką nors kaltinti. Mes visi tai darome. Kritikuojame kitus už tai, kad neturi atsakomybės, tačiau kai ateina mūsų eilė būti atsakingiems, imame žvalgytis, kam suversti kaltę, jei kažkas nepavyks. Apkaltinę kitus, pasijuntame geriau, nes nemėgstame pripažinti, kad buvome neteisūs. Minusas - vietoj to, kad aktyviai stengtumėmės pataisyti situaciją, mes įstringame vietoje.

Sprendimas: nutarkite daugiau nieko nebekaltinti. Kaltinimai tik iššvaisto mūsų energiją. Jei darbo reikalai klostosi ne taip, kaip norėtųsi, pripažinkite tai ir pabandykite iš to pasimokyti. Taip galėsite judėti į priekį.

Permąstykite savo įsitikinimus

Mūsų įsitikinimai yra galingi. Jie diktuoja karjeros toną ir kryptį. Jei sakote, kad norite vieno dalyko, bet iš tikrųjų norite ko kito, atsiranda prieštaravimai, kurie neleidžia judėti į priekį. Jei siekiate pergalės, privalote ja tikėti. Jei netikite, kad darbe galima būti žvaliems ir energingiems, tai tikriausiai toks ir nebūsite.

Sprendimas: nuspręskite atsikratyti įsitikinimų, kurie jums nebenaudingi. Patikėkite, kad galite tapti sveiku, energingu žmogumi.

Pakeiskite požiūrį

Karjerą galima palyginti su kelione. Kaip ir bet kurioje kelionėje, susidursite su nesklandumais, tik šiuo atveju kelionė bus ilgesnė. Kai jūsų karjera klostysis sėkmingai, jausitės kupini jėgų. Tačiau kai susidursite su iššūkiais, bus sunkiau išlikti žvaliems.

Sprendimas: nuspręskite, kad jūsų požiūris netaps kliūtimi būti geresnės psichinės ir fizinės formos.

Priimkite geresnius sprendimus

Žinoma, niekas nenaudingų sprendimų nesirenka specialiai. Prisiminkite, kai valgėte nesveiką maistą ar kai patingėjote nueiti į sporto klubą; tikriausiai tuo metu tai atrodė tinkamiausias sprendimas. Jūs pasvėrėte pliusus ir minusus ir nutarėte pasielgti taip ar anaip. Tačiau išmokę suabejoti pasirinkimais, kurie jums nenaudingi, ateityje galėsite priimti teisingesnius sprendimus.

Sprendimas: nuspręskite priimti geresnius sprendimus. Tai svarbu, jei norite būti sveikas ir energingas.

Pakeiskite darbą

Ar darbas jums suteikia energijos, ar ją išsunkia?

Daugelis žmonių „užsisėdi“ savo darbe ilgiau nei norėtų, nes nežino, ką toliau daryti. Jie tikina save, kad vieną dieną atsakymas ateis pats. Tą dieną jie ir išeis iš darbo. O tuo tarpu jie nieko nedaro ir jaučiasi nelaimingi.

Sprendimas: jei nesijaučiate laimingas, pakeiskite darbą. Tai gali būti geriausias sprendimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją