Erekcijos sutrikimus gydančio vaisto „Cialis“ gamintojos – JAV kompanijos Lilly ICOS LLC – inicijuotas projektas „Muzika dviems“ apims gyvos muzikos koncertus romantiškoje aplinkoje, originalius interneto tinklapius sveikatos bei muzikos temomis bei kompaktinių diskų seriją su romantiškomis dainomis,- sakoma pranešime spaudai.

Pagrindiniu šio projekto akcentu taps kasmetiniai koncertai su ryškiausiomis pasaulio dainininkų poromis, kurių repertuare bus romantiškus jausmus bei artumą kurstančios dainos. Pirmasis toks koncertas vyks šių metų vasarį Monako sostinėje Monte Karle, šio koncerto žvaigždės - ispanų operos legenda Jose Carreras bei roko dievaitė Debborah Harry su savo grupe „Blondie“.

„Visais laikais muzikos vaidmuo buvo labai svarbus porų gyvenime – tiek kažką švenčiant, tiek bandant atsipalaiduoti, tiek mėginant palengvinti sunkias akimirkas. Tuo tarpu vyrams muzika ne tik praskaidrina kasdienybę, bet, svarbiausia, padeda išreikšti giliai širdyje nuslėptas emocijas“, - sako Muzikos terapijos instituto tyrimų konsultantas, filosofijos daktaras David Robert Aldridge.

Pasak jo, vyrai labai nenoriai prabyla apie savo jausmus, ypač susijusius su intymiomis temomis, tačiau daina jiems tampa savotišku kanalu, per kurį jie gali išreikšti savo emocijas.

Lilly ICOS vykdantysis direktorius Mark Barbato teigia, kad universali ir visame pasaulyje suprantama muzikos kalba galėtų paskatinti vyrus atviriau kalbėti apie savo jausmus ir seksualinę sveikatą.

Pasak jo, nepaisant medikų pastangų, tyrimai rodo, kad tik vienas iš trijų erekcijos sutrikimus patiriančių vyrų kreipiasi į gydytojus.

„Projektas „Muzika dviems“ – tai išskirtinis ir visiškai kitoks požiūris į vyrų seksualinę sveikatą bei erekcijos sutrikimus. Šis projektas ne tik suteiks vyrams papildomos informacijos, bet ir muzikos pagalba padės sukurti romantišką atmosferą, suartinančią su partnere ir grąžinančią aistrą“, - sakė M.Barbato.

Neseniai paskelbti žymaus muzikos kritiko Gareth Thomas tyrimo duomenys rodo, kad 40 –metį perkopę vyrai sudaro nemažą dalį muzikos mėgėjų tarpe. Svarią vietą Jungtinės Karalystės, Ispanijos, Vokietijos, Kanados ir Meksikos vyrų gyvenime užima ir radijas – daugiau nei 80 proc. 45 metus perkopusių vyrų jo klausosi.

Projektas „Muzika dviems“ pirmiausiai bus įgyvendintas Kanadoje, Meksikoje, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Portugalijoje bei Švedijoje, vėliau plėsis ir į kitas šalis.

Sausio pradžioje Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Meksikoje, Kanadoje bei Švedijoje jau pradėjo veikti interaktyvūs interneto portalai, kuriuose pateikiama informacija tiek apie muziką, tiek apie seksualinę vyrų sveikatą. Čia galima rasti ne tik audio įrašų bei naujienų apie muzikinius renginius, bet ir įvairių skaitinių poroms: nuo patarimų, kaip valdyti stresą, iki rekomendacijų, kaip kalbėtis su daktaru apie erekcijos sutrikimus.

Įgyvendinant šį projektą, jau išleista kompaktinė plokštelė „It Takes Two“, kurioje – įspūdinga per pastaruosius 70 metų poromis sudainuotų dainų kolekcija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją