Atrankos 9-oje grupėje Portugalijos jaunimo rinktinė keturiais taškais atsilieka nuo Anglijos futbolininkų, tad, norint išsaugoti viltis kovoje dėl antrosios vietos grupėje, rungtynės su Lietuva jai yra labai svarbios. Ruošdamiesi šiai dvikovai gegužę portugalai du kartus žaidė su Olandijos bendraamžiais ir vienerias rungtynes laimėjo 3:1, o kitose sužaidė taikiai 0:0, informuoja Lietuvos futbolo federacija.

„Po paskutinių atrankos rungtynių su Graikija (Portugalija laimėjo 2:1 – aut. past.) dvikova su Lietuva bus mūsų antrasis finalas. Ruošimės šioms rungtynėms su optimizmu ir galvodami apie pergalę. Turime Lietuvoje kontroliuoti žaidimą ir parodyti dideles ambicijas“, - kalbėjo portugalų vyriausiasis treneris Oceano da Cruzas.

Praėjusių metų rugsėjo pradžioje vykusias Portugalijos ir Lietuvos jaunimo rinktinių rungtynes rezultatu 4:1 laimėjo šeimininkai portugalai. Iš tose rungtynėse dalyvavusių portugalų žaidėjų šį kartą pakviesti septyni - gynėjai Andre Santosas, Danielis Carrico, Miguelis Vitoras, saugas Castro, atakuojantys saugai Joao Aurelio ir Candeiasas bei puolėjas Ukra.

Aštuoni portugalų jaunimo rinktinės žaidėjai atstovauja Portugalijos grandams - „Porto“, Lisabonos „Benfica“ ir Lisabonos „Sporting“ klubams. Vienintelis ekipos legionierius - Joao Silva, kurį vasarą įsigijo Liverpulio „Everton“. Visi kiti 19 žaidėjų rungtyniauja Portugalijoje.

Lietuvos jaunimo rinktinei šios rungtynės bus paskutiniosios šiemet namų aikštėje – paskutinį grupės mačą lietuviai žais rugsėjo 7-ąją Anglijoje.

Lietuvių vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius teigė, kad nukauti Portugalijos komandą bus labai sunku. „Varžovai turi labai gerų žaidėjų, kurie bus motyvuoti, nes klysti jie nebeturi teisės. Vis tik stengsimės nudžiuginti savo žiūrovus ir pakovoti dėl teigiamo rezultato.“

Ruoštis rungtynėms Lietuvos jaunieji futbolininkai renkasi rugpjūčio 9 dieną Marijampolėje. Lietuvos ir Portugalijos jaunimo rinktinės susigrums rugpjūčio 11 d. Marijampolės futbolo klubo stadione, rungtynių pradžia 21 valandą.

Portugalijos jaunimo (U-21) rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva:
(Eilės nr., vardas, pavardė, klubas, amžius)

Vartininkai:

1. Diego Martins Costa Silva („Braga“; 21 m.)
2. Rui Pedro Dos Santos Patricio (Lisabonos „Sporting“; 22 m.)

Gynėjai:

3. Andre Filipe Bernardes Santos (Lisabonos „Sporting“; 21 m.)
4. Andre Almeida Pinto (Portimauno „Portimonense“; 20 m.)
5. Daniel Filipe Martins Carrico (Lisabonos „Sporting“; 22 m.)
6. Fabio Passo Faria (Lisabonos „Benfica“; 21 m.)
7. Joao Pedro Do Espirito Santo Goncalves (Oljauno „Olhanense“; 22 m.)
8. Miguel Angelo Leonardo Vitor (Lisabonos „Benfica“; 21 m.)
9. Miguel Angelo Marques Granja „Bura“ („Paços de Ferreira“; 21 m.)

Saugai:

10. Andre De Castro Pereira („Porto“; 22 m.)
11. Andre Gomes Magalhaes De Almeida (Lisabonos „Belenenses“; 19 m.)
12. David Martins Simao („Paços de Ferreira“; 20 m.)
13. Rui Pedro Couto Ramalho (Matozinjoso „Leixões“; 22 m.)
14. Joao Miguel Coimbra Aurelio (Madeiros „Nacional“; 21 m.)
15. Daniel Joao Santos Candeias (Portimauno „Portimonense“; 22 m.)

Puolėjai:

16. Andre Filipe Alves Monteiro „Ukra“ („Porto“; 22 m.)
17. Diogo Ferreira Salomao (Lisabonos „Sporting“; 21 m.)
18. Joao Pedro Pereira Silva (Liverpulio „Everton“, Anglija; 20 m.)
19. Luis Miguel Afonso Fernandes „Pizzi“ („Braga“; 20 m.)
20. Orlando Carlos Braga Sa (Madeiros „Nacional“; 22 m.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją