Lietuvoje nėra statistinių duomenų apie grupinio sekso paplitimą. Tačiau ar tai priklauso nuo tautybės?

Vyras ir dvi moterys

Specialistai tvirtina, kad grupinio sekso gerbėju staiga netampama. Iki šito einama ilgai - peržengus moralės normas, auklėjimą ir tradicijas. Psichologai skiria kelias priežastis, pastūmėjančias žmones į "daugiagulę" lovą.

Pirmoji priežastis - smalsumas. Vieniems įdomūs dar nepatirti pojūčiai , kitiems paprasčiausiai įdomu, ką gi veikia trečias asmuo, kai kiti du užsiėmę...

Antroji priežastis - nepasitenkinimas savo seksualiniu gyvenimu. Vyriškis nebepasitenkina mylėdamasis su viena moterimi, jis nebegali susijaudinti.

Trečioji priežastis- "gigantomanija" arba noras padaryti įspūdį. Tokie santykiai daro partnerį tarsi labiau geidžiamą, seksualesnį, kas pakelia vertę jo paties akyse.

Ketvirtoji priežastis- aštrių pojūčių ieškojimas. Tokie žmonės dažnai ryžtasi išbandyti viską ne tik sekso srityje.

Penktoji priežastis- apsvaigimas nuo alkoholio ar narkotikų, kuris šią situaciją padaro labai pikantišką, iššaukiamą net menkiausios užuominos seksui.

Bet yra ir dar viena priežastis - estetinė...

"Meilė trise - tai šventinis patiekalas"

Taip mano mūsų pašnekovas, 34-erių metų vyriškis, susižavėjęs tokia sekso rūšimi. Pavadinkime jį Aurimu. Taigi, būdamas altruistas, didžiausią malonumą jis patiria ne iš savo orgazmo, o suteikdamas jį kitiems. Ir pats didžiausias pasitenkinimas jam - estetinis:

"Pirmą kartą pagalvojau apie grupinį seksą kaip pilnai įmanomą dalyką, kai, įsimylėjęs savo būsimą žmoną, susižavėjau jos drauge. Negaliu pasakyti, kad tas pirmas kartas būtų buvęs visiškai atsitiktinis. Tarp kitko, manau, kad tokio subtilaus dalyko planavimas kvepia cinizmu, o spontaniškumas garantuoja santykių tikrumą.

Pirmiausia mes paprasčiausiai vaikštinėjome, paskui žiūrėjome video filmus (tame tarpe ir erotinius), vartėme seną kinų traktatą apie meilės meną. Viena iš jo dalių vadinosi "Miško vištytės" - būtent taip pažodžiui kinai vadino meilę trise. (Jie pažymėjo, kad ančių, miško vištų ir kitų paukščių meilės žaidimuose dažnai dalyvauja ir trečias partneris, kurio funkcijų ornitologams iki šiol nepavyksta nustatyti.).

Nežinia, kokie jausmai apima paukščius, bežaidžiančius meilės žaidimus trečiojo akivaizdoje, bet žmonių tarpe, pasirodo, trečias netrukdo...Kinai sako, kad du besimylintys patiria nenusakomą susijaudinimą, kai yra stebimi trečiojo asmens, pasiruošusio bet kurią akimirką prisijungti. Greitai mums teko patirti šiuos jausmus...

Vieną vakarą mes buvome trise. Merginos žinojo, kad aš joms neabejingas, ir šitas suvokimas suteikė mūsų bendravimui kažkokį sadomazochistinį atspalvį. Mes išgėrėme ir pradėjome apsikabinę šokti trise. Mūsų veidai ir lūpos buvo visai šalia, ir aš net nepastebėjau, kaip pradėjau bučiuoti abi merginas. Ir staiga merginos pradėjo vilioti viena kitą - niekada anksčiau nebuvau matęs, kad pasąmoningas priešiškumas virstų tokia erotine forma.

Bet man tai nebuvo paprasta lesbietiška scena. Susipynusios rankos, lėtas striptizas pagal muziką, apnuogintų kūnų kaitra - visa tai buvo labai gražu ir nepaprastai jaudino. Pagaliau merginos prisiminė ir mane...Nepasakosiu smulkmenų, bet tą vakarą aš suvokiau, kad svarbiausia "asimetriniame" sekse - takto jausmas. Nei viena iš moterų neturi jaustis atskirta: mylėti jas reikia ne paeiliui, o abi iš karto. Šį meną perpratau ne iš karto...

Bet būtų visiškai neįdomu taip mylėtis kasdien. Juk "meilė trise - tai šventinis patiekalas" - jeigu jį valgysi dažnai, jis praras savo pikantiškumą ir pavirs iš mėlynių sufle su kišju riešutais į paprastą kiaušinienę.

Pasakysiu dar daugiau: grupinis seksas sutvirtina šeimyninius santykius nepriklausomai nuo to, ar jame dalyvauja abu partneriai, ar tik vienas. Sekso trise pojūčiai tokie aštrūs, kad jų ilgai negali pamiršti...

Jie sužadina fantaziją ir veikia kaip dopingas, į sutuoktinių santykių židinį įmesdamas nemažai naujų pakurų. Žmona tyrinėja mano žvilgsnius, ir kai mes abu suprantame, kad mūsų santykiams reikia ugnies, pasikviečiame į lovą trečią partnerį. Mane nenusakomai jaudina tas faktas, kad mano žmona seksualiai domina dar kažką. O ji, savo ruožtu, taip pat patiria ekstazę matydama, kaip mane glamonėja kita moteris. Tai veikia taip jaudinančiai, kad mes dar ilgai mylimės, kai mūsų trečiasis partneris (ar partnerė) ramiai užmiega.

Tarp kitko, mes sąmoningai ribojame mūsų erotinių vakarų dalyvių skaičių iki trijų. Erotika, kaip ir kiekvienas menas, nemėgsta triukšmo, jai reikalinga kuluarinė aplinka. Dėl šios priežasties mums nepriimtinas anonimiškumas. Mums svarbu ne tik mūsų svečio kūnas ir jo seksualiniai sugebėjimai. Be to, jie gali ir pilnai neatsiskleisti, jeigu mažai pažįstamą žmogų iš karto įsitempsi į lovą. Iš pradžių mes bendraujame - ir ne vieną vakarą - kol pradedame suvokti, kad seksas - natūralus mūsų bendravimo pratęsimas."

Ką mano apie grupinį seksą psichologai?

Triolizmas (meilė trise) - labiausiai paplitusi grupinio sekso rūšis. Pliuralizmas siūlo dalyvauti keturiems ir daugiau partnerių. Be to, seksualinio bendravimo formos gali būti pačios įvairiausios: apsikeitimas žmonomis (vyrais); švediška šeima - keletas partnerių, gyvenančių kažkurį laiką po vienu stogu; orgijos - netvarkingas santykiavimas su neribotu skaičiumi partnerių bet kur ir bet kaip.

Trumpiau tariant, grupinis seksas - viena iš seksualinio gyvenimo anomalijų. Tiesa, kai kurie specialistai mano, kad tikslingiau būtų kalbėti ne apie anomaliją, o apie variacijas, nes teisę egzistuoti turi visa, kas nesusiję su prievarta ir atneša džiaugsmą partneriams. O teigiami pliuralizmo aspektai yra akivaizdūs.

Pirma, įvairovė, kuri įnešama į sutuoktinių gyvenimą: naujas žmogus visada stimuliuoja seksualinį aktyvumą. Antra, patenkinama daugeliui būdinga (ir dažnai slopinama) aistra paslapčia stebėti besimylinčius (vujarizmas) ir apsinuoginimas viešumoje (ekshibicionizmas). Trečia, automatiškai atkrenta neištikimybės problema: juk "nuodėmė" daroma vyro (žmonos) akivaizdoje ir dar yra jo skatinama! Ketvirta, galimybė daryti ką nors uždrausta ir nebijoti būti nubaustam teigiamai veikia psichiką.

Kita medalio pusė - ir tai pirmiausia - venerinės ligos. Jeigu tokie meilės žaidimai vyksta spontaniškai, o jų dalyviai nepripažįsta prezervatyvų, užsikrėtimo rizika didėja su kiekvieno naujo partnerio atėjimu. Antra, emocinis ir psichologinis smūgis. Gerai, jeigu abu partneriai "eina" link šito. Bet praktika rodo, kad moterys dažniausiai sutinka su netradicinio sekso pasiūlymu vien tik tam, kad įtiktų mylimam vyrui. Šiuo atveju dalyvavimas tokiuose "renginėliuose" nepakeičiamai disharmonizuoja poros santykius.

Nesunku įsivaizduoti, kas laukia paauglio, kurio pirmasis seksualinis kontaktas buvo grupinio sekso metu. Kaip rasti tą vienintelę (vienintelį) nuogų kūnų masėje? Meilės santykių tarp vyro ir moters grožis, pasiaukojimo džiaugsmas, saldūs ir kankinantys įsimylėjimo pergyvenimai - visa tai jau negrįžtamai prarasta.

Praktika rodo, kad nesustiprėjusiai paauglių psichikai dalyvavimas grupiniame sekse prilygsta šokui. Neišlaikę šio išbandymo rizikuoja susidurti su rimtomis problemomis tolesniame intymiame gyvenime - cinizmu, nesugebėjimu sukurti patikimų santykių, netgi seksualiniu nepajėgumu (frigidiškumu ir impotencija).

Taigi, užsiiminėti grupiniu seksu gali sau leisti tik stabilios psichikos žmonės, kurie pilnai suvokia, ką daro ir kodėl.

Informacija pamąstymui

Pasaulinės Sveikatos Apsaugos Organizacijos duomenimis, grupinio sekso mėgėjų kasmet padidėja 1 %.

80 atvejų iš 100 sekso trise iniciatoriai yra vyrai.

Trečioji dalis porų, laikas nuo laiko pasikviečianti į lovą trečią asmenį, išyra "ateinančiojo" naudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)