Vilniaus miesto savivaldybės atstovė spaudai informavo, kad iš skaitiklio rodmenų atėmus šilumos kiekį, tenkantį deklaruotam karšto vandens kiekiui pagal butų karšto vandens skaitiklius, o ten kur jų nėra - pagal nustatytą normą, likęs šilumos kiekis bus paskirstomas butams po lygiai.

Šildymo sezono metu tokiems gyventojams, apmokantiems už visą suvartotą šilumos kiekį pagal įvadinio šilumos skaitiklio rodmenis, buvo taikoma 5 proc. šilumos kainos nuolaida - vietoj 10,88 ct/kWh reikia mokėti 10,34 ct/kWh.

Vartotojams, išskyrus daugiabučių namų savininkų bendrijas, gyvenamuosiuose namuose bus taikoma perduodamos per daugiabučio namo karšto vandens tiekimo sistemą (cirkuliacijos mokesčio) šilumos energijos ribinė sąlyga: su vonių šildytuvais ne daugiau 18,03 lito, butui su 9 proc. PVM, be vonių šildytuvų - ne daugiau 12,62 lito butui.

Daugiabučių namų savininkų bendrijos pačios aptarnauja šilumos mazgus, todėl ribinė sąlyga joms netaikoma. Cirkuliacijos mokesčio dydis priklausys nuo šilumos mazgo ir cirkuliacinės sistemos name eksploatavimo kokybės. Jeigu eksploatuojant bus taupiai naudojama šiluma karštam vandeniui paruošti, cirkuliacijos mokestis gali būti, pavyzdžiui, 10 litų butui arba dar mažesnis. Taip pat cirkuliacijos mokesčio dydis priklausys ir nuo teisingai deklaruojamo per mėnesį suvartoto karšto vandens.

Todėl "Vilniaus šilumos tinklai" kviečia šių namų gyventojus atidžiau deklaruoti atsiskaitymo knygelėse suvartoto karšto vandens kiekį pagal butų skaitiklius. Vartotojams gyvenamuosiuose namuose mokesčiai už šilumą karštam vandeniui ruošti ir jo cirkuliacijai palaikyti, kai karštas vanduo tiekiamas iš grupinių šilumokaičių, apskaičiuojami taip pat, kaip ir šildymo sezono metu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją