Pasak pranešimo, šis projektas skirtas elito, kaip visuomeninio, politinio, ekonominio bei meninio gyvenimo prasmes formuojančio faktoriaus nagrinėjmui.

Parodos rengėjams ne paslaptis, kad "visų mūsų gyvenimas ir veikla didžiaja dalimi lemiami nedidelės išrinktųjų grupelės valia".

Kaip tai daro įtaką menininkų kūrybai ir mąstymui, kokia menininkų padėtis visuomenės hierarchijoje, ar "mūzų išrinktieji" vis dar priklauso visuomenei įtaką darančio elito sferai, ar šiuolaikiniai menininkai kaip ir visi mirtingieji tėra dar viena marginali kultūra, egzistuojanti pramogų verslo ir "underground'o" paribyje, visiškai priklausoma nuo politinės ir ekonominės galios elito diktuojamų sąlygų.

Jauni menininkai, pragyvenimui ir savo kūrybinių sumanymų įgyvendinimui dažniausiai uždirbantys menui itin tolimose sferose, šio projekto rėmuose atvirai svarsto savo socialinio ir politinio egzistavimo aktualijas, reflektuoja visuomeninį menininko statusą ir bando daryti įtaką šiai sferai sąmoningai atsisakydami romantizuotos menininko kaip "pateptojo" sampratos, savo veiklą organizuodami pagal rinkos ir informacinės visuomenės poreikius.

Jie buriasi konkrečių projektų įgyvendinimo vardan, skleidžia informaciją, reklamuojasi ir siekia formuoti kitokį nei šiuo metu Lietuvoje įprastas menininko įvaizdį bei statusą.

Menininkų statusą šiandieninėje visuomenėje, visuomenės elito analizę ir menininkų laisvalaikio vaizdus parodoje atskleis Austėja Bliunkytė, Aistė Gabrielė Černiūtė, Raimundas Dičius, Jūratė Kazakevičiūtė, Artūras Makštutis, Martynas Martišius, Daliutė Ona Matulaitė, Jomantas Padgurskas, Vaidotas Ramoška, Džiuljeta Sabeckytė, Jurgis Sakalauskas, Gytis Skudžinskas, Marius Skudžinskas, Lina Šaduikytė, Mindaugas Tendziagolskis, Marius Zavadskis, Jonas Žukas,Vladas Žukas.

Dauguma parodos dalyvių studijuoja Vilniaus dailės akademijoje.

Pasak kuratorių, "Auksinio jaunimo" parodoje bus skirtingų žanrų iš įvairiausių medžiagų sukurti darbai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją