Lietuvos krepšininkai pirmąją treniruotę surengė Druskininkų dirbtinės dangos futbolo aikštėje. Vakarinėje treniruotėje vyrai treniruosis su kamuoliais.

„Darbas vyksta paraleliai – tobuliname fizinę formą, bet daug darbo turime ir derindami žaidimą. Tai, kad į rinktinę neatvyko nemažai patyrusių žaidėjų, turi ir savo pliusų, ir minusų. Dabar kiekvienam žaidėjui bus stimulas patekti į pagrindinę komandą ir parodyti, ką sugeba. Tačiau mums reikės susižaisti. Mūsų uždavinys sukurti naują komandą“, - teigė K. Kemzūra.

Beje, pasiruošimą Lietuvos rinktinė pradėjo liepos 15-tąją – Žalgirio mūšio dieną.

„Tai atsitiktinumas – specialiai šios datos nesirinkome. Bet, galbūt, tai dar labiau įkvėps vyrus darbui“, - sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Prie rinktinės vairo debiutuosiantis K. Kemzūra įsitikinęs, kad atėjus į naują kolektyvą – privalu užsitikrinti pagarbą.

„Ne tik aš, bet ir nemaža dalis žaidėjų yra naujokai komandoje. Atėjus į naują komandą privalai padaryti viską, kad įgytum pasitikėjimą ir autoritetą. Tą aš ir stengsiuosi padaryti. Negaliu pasakyti, ar būsiu labai griežtas – viskas priklauso nuo aplinkybių ir nuo konkrečios situacijos“, - sakė K. Kemzūra.

Pirmoje rinktinės treniruotėje nedalyvavo Paulius Jankūnas, tačiau, K. Kemzūros teigimu, krepšininkas su komanda treniruosis jau ketvirtadienio vakarą.

Nors pasaulio čempionate Lietuvai neatstovaus daug patyrusių krepšininkų, Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas buvo įsitikinęs, kad patirties stoką atsvers jaunatviškas ryžtas laimėti.

„Kartais jaunimą, kai įsibėgėja, reikia net pristabdyti. Be jokios abejonės, patyrimo mūsų komandai trūksta, tačiau visų akys dega noru laimėti“, - kalbėjo R. Javtokas, pridūręs, kad jam nekilo minčių nežaisti rinktinėje.

„Sveikata leidžia, žmona nepriekaištauja, tai kodėl nežaisti?“, - juokavo R. Javtokas.

Jaunieji Lietuvos krepšininkai šiame pasiruošimo etape sau kelia tikslą patekti į pagrindinę sudėtį.

„Atvažiavau dirbti. Mano tikslas važiuoti į Turkiją ir to sieksiu visomis jėgomis. Privalau įveikti konkurencinę kovą. Šią vasarą dar neatostogavau, visą laiką skyriau individualiam darbui“, - teigė Donatas Motiejūnas.

„Aš pirmą kartą dalyvauju rinktinės stovykloje, todėl dabar svarbiausias tikslas – patekti į pagrindinę komandą“, - teigė aukštaūgis Martynas Andriuškevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją