„Šiais metais pasaulio futbolo čempionato rungtynės prie televizorių ekranų pritraukė daugiau žiūrovų, nei prieš ketverius metus vykęs. Futbolo rungtynės tampa vis populiaresnės ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse. Žinoma, daugiausiai žiūrovų prie televizorių ekranų pritraukė finalo rungtynės, tačiau iš viso čempionato žiūrimumo duomenų matyti, jog futbolas pamažu atranda savo nuolatinį žiūrovą ir Lietuvoje“, – teigia „SIC Gallup Media”/TNS direktorius Gytis Juodpusis.

Per pasaulio čempionatą Lietuvoje buvo transliuotos šešiasdešimt ketverios rungtynės. Šių rungtynių vidutinė auditorija buvo 4,9 proc., arba beveik 157 tūkst., o bent trumpam kiekvienas pasaulio čempionato rungtynes buvo įsijungę 433 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Populiariausios rungtynės, prie televizorių ekranų pritraukusios daugiausiai Lietuvos gyventojų, buvo čempionato finalo mačas tarp Ispanijos ir Olandijos rinktinių. Šių rungtynių vidutinė auditorija buvo 14,8 proc., beveik 477 tūkst. gyventojų.

Antros populiariausios Lietuvoje buvo Ispanijos ir Vokietijos rinktinių pusfinalio rungtynės, kurių vidutinė auditorija siekė 13,7 proc., beveik 440 tūkst. gyventojų. Viso čempionato rungtynių autsaideriais tapo susitikimai tarp Paragvajaus ir Naujosios Zelandijos bei Hondūro ir Šveicarijos rinktinių. Šių rungtynių vidutinė auditorija siekė vos 0,9 proc., iki 28 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Pasaulio futbolo čempionato finalo rungtynės tarp Ispanijos ir Olandijos rinktinių dar žiūrimesnės buvo Estijoje. Šio mačo vidutinė auditorija ten siekė 17,4 proc., Lietuvoje – 14,8 proc., o Latvijoje – 9,4 proc. gyventojų. Bent vieną minutę pasaulio čempionato finalo rungtynes stebėjo 26 proc. (845 tūkst.) Lietuvos gyventojų, 24 proc. (521 tūkst.) Latvijos ir 27 proc. (345 tūkst.) Estijos gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją