Antradienį per rungtynes Kaune lietuvaitės šventė pergalę rezultatu 81:65 (18:16, 20:14, 22:15, 21:20), nors rungtyniavo be 3 pagrindinių žaidėjų - S. Okockytės, L. Svarytės ir K. Druskytės. Rezultatyviausios mūsų ekipoje šį kartą buvo Gabija Morkūnaitė (17 taškų), M. Grigalauskytė (11 taškų ir 11 atk. k.), Greta Tamašauskaitė (11) ir Dovilė Saurazaitė (10).

Lietuvos rinktinė kovą po krepšiais šiandien laimėjo net 60-22, vien po varžovių krepšiu mūsiškės kamuolį sugriebė 32 kartus.

„Nežinau, kas varžovėms nutiko, žaidė visos tos pačios krepšininkės kaip ir išvakarėse. Mes galėjome ir per pirmąsias rungtynes laimėti dideliu skirtumu, jei paleistume merginas žaisti savo žaidimą. Tačiau komanda yra įstatyta į griežtus rėmus, turi daryti tam tikrus numatytus dalykus, atliekame tai, ką mums šiuo metu reikia.

Iki Europos čempionato dar yra laiko, komanda yra fizinėje duobėje ir mes ją joje sąmoningai laikome. Nenorime, kad krepšininkės pradėtų atsigauti per anksti, norime, kad gera sportinė forma būtų įgyta, kai reikės žaisti oficialias rungtynes“, - strategiją aiškino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Aurimas Jasilionis.

Liepos 15-24 dienomis Lietuvos rinktinė surengs treniruočių stovyklą Vilniuje. Į ją pakviestos 13 žaidėjų, o iki šiol su komanda besitreniravusi Akvilė Baronėnaitė lieka rezerve ir gali, esant reikalui, bet kada vėl prisijungti prie komandos.

Šaltinis
www.musukrepsinis.lt
www.musukrepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją