Pasak antradienį išplatinto Finansų ministerijos pranešimo, šiuo metu Lietuvoje dirbanti Pasaulio banko misija,įvertinusi Lietuvos vykdomas reformas atskiruose ūkio sektoriuose, pabrėžė, kad reformos stringa energetikos ir žemės ūkio sektoriuose.

Misijos nuomone, užsitęsė energetikos įmonių privatizavimo procesas, Žemės ūkio ministerija iki šiol negali išspręsti problemos dėl dviejų skirtingas funkcijas vykdančių Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo bei Žemės ūkio tarptautinės prekybos agentūrų sujungimo. Pasaulio bankas prieštarauja šiam sprendimui.

Susitikime su finansų viceministru M.Carteris užsiminė, kad jeigu nebus įgyvendintos šios struktūrinio sureguliavimo paskolos sąlygos, Pasaulio bankas gali susidurti su sunkumais dėl planuojamo Lietuvos pensijų reformos finansavimo Pasaulio banko paskolomis.

Pasaulio bankas Lietuvai yra skyręs 108 mln. eurų dydžio paskolą, kurios pirmoji dalis (54 mln. eurų) Lietuva pasiekė pernai vasarą. Buvo sutarta, kad antrąją paskolos dalį Pasaulio bankas suteiks, jei bus sėkmingai tęsiamos pradėtos struktūrinės reformos. Pasirašant sutartį, buvo tikimasi, kad antroji paskolos dalis pasieks Lietuvą maždaug liepos mėnesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją