Taip pat numatyta galimybė asociacijų bei labdaros ir paramos fondų finansininkų funkcijas pagal sutartį atlikti juridiniams asmenims.

"Tai šioms nevyriausybinėms organizacijoms bus tikrai rimtas darbo palengvinimas ir veiklos kaštų mažinimas", - BNS sakė priimtų pataisų autorius, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas liberalas Artūras Melianas.

Kita vertus, Seimas antradienį atmetė Viešųjų įstaigų įstatymo pataisą, kuria buvo siūloma, kad šių įstaigų finansininkai taip pat galėtų dirbti savanoriškais pagrindais.

Kai kurie parlamentarai abejojo, ar priėmus tokią pataisą būtų tinkamai užtikrinta valstybės ir savivaldybių įsteigtų viešųjų įstaigų finansinė apskaita.

A.Meliano teigimu, maždaug pusė iš maždaug 9 tūkst. šiuo metu veikiančių asociacijų, labdaros ir paramos fondų bei viešųjų įstaigų neturi lėšų samdyti darbuotojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją