Asamblėjoje buvo nuspręsta laikytis FIBA konferencijoje neseniai neratifikuotos ULEB ir FIBA turnyrų sujungimo sutarties, patvirtintas naujas varžybų reglamentas, kalendorius ir ekonominės sąlygos. Klubams, abejojantiems, ar verta kitą sezoną žaisti Eurolygoje, laiko apsispręsti buvo palikta labai mažai - galutinė paraiškos padavimo data - birželio 11 d. Svarstant šį klausimą, nebuvo atsižvelgta į Suprolygoje žaidusių klubų pageidavimą nukelti apsisprendimo datą iki liepos 7 d.

Taip pat pasikeitė turnyro sistema. Kitą sezoną Eurolygoje rungtyniaus 32 klubai, jie iš pradžių 2 ratų sistema žais 4 grupėse po 8 komandas (14 varžybų vienam klubui), vėliau po 4 visų grupių geriausias komandas sudarys 4 naujas grupes. Jų nugalėtojai dėl Eurolygos čempiono titulo susikaus finalo ketverto turnyre. Komandos į grupes bus suskirstytos burtais liepos 7 d. kol kas dar neišrinktame mieste.

Pagal klubų susitarimus su ULEB ir FIBA teisę kitą sezoną žaisti Eurolygoje yra užsitikrinusios 29 komandos. Kitos trys paaiškės rugsėjo 18 d., prasidėjus atrankos turnyrui.

Garantuotą vietą Eurolygoje turinčio LKL čempiono Kauno "Žalgirio" vadovai ne visai patenkinti nauja tvarka. Pasak A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centro marketingo direktoriaus Gedimino Navikausko, naujoji varžybų sistema mažiau patraukli, be to, padidėjus turnyre dalyvaujančių komandų skaičiui (nuo 24 iki 32), Kauno klubas šiek tiek nukentės finansiškai.

"Ruošėmės žaisti panašiai kaip pernai - pagal sistemą su atkrintamosiomis varžybomis, tačiau atsižvelgus į FIBA buvo priimtas kitas sprendimas, - sakė G.Navikauskas. - Taip pat manome, kad galėtų būti daugiau garantuotų rungtynių. Jų būtų daugiau, jei patektume į antrąjį turnyro etapą, tačiau atsidūrus vienoje grupėje su stipriais varžovais ir iškritus po pirmojo etapo sezonas būtų labai trumpas. Mums taip pat būtų naudingiau, jei į Eurolygą nebūtų priimti graikų klubai, tačiau dėl bendro reikalo sutinkame gauti mažiau pinigų".

Anot marketingo direktoriaus, "Žalgiris" priverstinius finansinius nuostolius turėtų visiškai kompensuoti parduodamas bilietus į rungtynes bei prekiaudamas klubo atributika.