Iš pradžių net buvo manoma, kad už tokius žodžius F. Alonso sulauks sankcijų, kaip anksčiau už FIA kritiką nubaustas Ayrtonas Senna, tačiau organizacija, panašu, ignoravo piloto kaltinimus, o dabar ir pats sportininkas sušvelnino toną.

„Be abejo, praėjus kuriam laikui, esu daug ramesnis nei iškart po lenktynių“, – oficialioje „Ferrari“ svetainėje internete paskelbtoje apžvalgoje pareiškė F. Alonso.

„Tuomet reagavau emocionaliai, o tokioje situacijoje labai lengva pasirinkti toną ir prišnekėti to, kas gali būti neteisingai suprasta, sukelti įtarimų, ko aš tikrai nenorėjau pasiekti“, – pažymėjo dukart pasaulio čempionas.

„Be abejo, aš suprantu, kad teisėjų darbas yra sunkus ir jie turi priimti nelengvus sprendimus. Turėjau galvoje tai, kad tokie lenktynininkai kaip mes, gerbiantys taisykles, deja, šioje situacijoje, gerokai daugiau nukentėjo už tuos, kurie jas pažeidė, nors jie ir susilaukė bausmės“, – aiškino lenktynininkas.

„Ir aš nekalbu apie kurį nors konkretų lenktynininkų – tai bendra problema ir, manau, kad turėtume tai ramiai aptarti, užtikrinti, kad tokie dalykai nepasikartotų ateityje“, – pažymėjo jis.

FIA išgirdo skambius F. Alonso bei „Ferrari“ priekaištus – per likusį laiką iki kito etapo, Didžiosios Britanijos GP lenktynių, bus sušauktas „Formulės-1“ Sporto darbo grupės posėdis, kurio metu bus aptarti Europos GP varžybų įvykiai ir ieškoma galimų problemų sprendimo būdų.

„Man buvo malonu sužinoti, kad FIA greitai reagavo, sušaukdama neeilinį Sporto darbo grupės susirinkimą, ir esu tikras, net įsitikinęs, kad nuodugniai bus išsiaiškinti visi klausimai“, – pasidžiaugdamas tuo pridūrė F. Alonso.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.