„Rinktinės vasaros programa startuoja šiandien (trečiadienį – DELFI), taip vadinamos rezervinės rinktinės stovykla. Ji bus neilga, bet numatytos dvejos draugiškos rungtynės Anglijoje ir išvyka į Kiniją, kur laukia trys susitikimai su šios šalies rinktine, – artimiausius planus pristatė K. Kemzūra. – Tie vyrai, kurie suvažiavo yra tikras pagrindinės rinktinės rezervas, iš jų galėsime pasirinkti“.

Pasak nacionalinės rinktinės vyriausio trenerio, ne viskas šioje pirmoje stovykloje vyksta taip, kaip buvo numatyta.

„Ne viskas yra taip, kaip planavome, gyvenimas įneša savo korekcijų. Šioje stovykloje turėjo dalyvauti 12 krepšininkų, bet Martyno Mažeikos nėra dėl asmeninių priežasčių. Jis prisijungs prie mūsų šiek tiek vėliau. Su šia komanda dirbs mano kolegos R. Kuncaitis ir A. Matulionis“, – sakė K. Kemzūra, kuris prisipažino būsiąs tik šios komandos stebėtojas.

„Aš būsiu kaip stebėtojas, bet į įvykius reaguosime kartu. Nusprendėme, kad man bus patogiau žiūrėti iš šono ir domėtis kai kuriais žaidėjais“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Vyriausias rinktinės treneris apgailestavo dėl objektyvių priežasčių nepamatęs stovykloje Tado Klimavičiaus ir Donato Motiejūno.

„Norėjau šioje rinktinėje matyti T. Klimavičių ir D. Motiejūną, kurie patyrė sąlyginai smulkias operacijas. Tadui operuota nosies pertvara ir jis dabar negali sportuoti, o Donatui išoperuota angina ir po to jam prasidėjo komplikacijos. Donatui bus taikoma speciali programa ir jis prisijungs prie pagrindinės komandos nuo liepos 15 d.“, – optimizmo neslėpė K. Kemzūra.

Rinktinės trenerių štabas daug vilčių siejo su Arvydu Macijausku.

„Ne man vienam norėjosi rinktinėje pamatyti A. Macijauską, bet, kaip parodė gyvenimas, jam sveikata neleido prisijungti prie mūsų ir Arvydas priėmė savo sprendimą (baigti krepšininko karjerą – DELFI)“.

K. Kemzūros nuomone, visi nuo trečiadienio stovyklauti pradėję krepšininkai turi galimybių prasimušti į pagrindinę rinktinę.

„Kiekvieno šansai yra geri. Vieni jų turi daugiau, kiti mažiau. Tai – mūsų žvilgsnis į Lietuvos krepšinio ateitį. Nesvarbu, kiek čia yra tų žaidėjų, o svarbu, kokie jie yra, – paaiškino treneris. – Jiems suteikta galimybė, o kaip žaidėjai ja pasinaudos – kitas klausimas. Aš gal žinau, kokie krepšininkai papildys pagrindę rinktinę, bet neskubėsiu skelbti. Kartais žmogaus noras ir užsispyrimas daro stebuklus“, – kalbėjo K. Kemzūra.

R.Kuncaitis: tai – alkanų vilčių rinktinė

Treneris R. Kuncaitis nesutinka su rezervinės rinktinės terminu.

„Mane žeidžia terminas – „rezervinė rinktinė“. Tai – alkanų vilčių rinktinė, vyrai, kurie nori prasimušti į pagrindinę komandą. Jie savo kovingumu gali pelnyti kelialapį į pagrindinę ekipą. Į kokius žaidėjus daugiau kreipsime dėmesį? Į visus žiūrėsime vienodai. Aš pats irgi alkanas pergalių, todėl kiekvienas rungtynes stengsimės laimėti“, – žadėjo R. Kuncaitis.

„Nesvarbu, kaip vadinsime rinktinę. Jei ant marškinėlių yra užrašas „Lietuva“ – tai yra vienas pavadinimas. Nėra jokios antros, trečios ar rezervinės rinktinių. Tai – savotiška konkurencija. Nėra Šarūno (Jasikevičiaus) – didėja konkurencija tarp įžaidėjų, nėra Marijono (Petravičiaus) ar Rimo (Kaukėno) – atsiranda konkurencija tose pozicijose. Kai kuriose jų – konkurencija didžiulė. Aš nežinau, gal kažkuris kandidatas pasirodys taip gerai, kad reikės tą žmogų imti į rinktinę“, – apibendrino K. Kemzūra.

Į FIBA nusiųsta paraiška su 24-ių Lietuvos krepšininkų pavardėmis, todėl galutinio 12-uko pasirinkimas – gana platus.

„Dirbti su 20 žmonių yra sunku. Optimalus variantas – 16-17 žaidėjų. Kiekvienas turi būti pasirengęs pagelbėti traumos ar ligos atveju. Mums bus lengviau, kai visi krepšininkai bus praėję rinktinės pasirengimo programą“, – teigė K. Kemzūra.

Lietuvos (rezervinės) rinktinės sąrašas:


Martynas Andriuškevičius, (Alikantės „Meridiano“, Ispanija)
Mindaugas Kuzminskas, (Kauno „Žalgiris“)
Aidas Viskontas, (Vilniaus „Perlas“)
Renaldas Seibutis, (buv. „Bilbao Basket“)
Adas Juškevičius, („Žalgiris“)
Valdas Dabkus, (Prienų „Rūdupis“)
Arvydas Eitutavičius, („Cholet“, Prancūzija)
Deivydas Gailius, (Bolonijos „Virtus”, Italija)
Arvydas Šikšnius, (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Vytautas Šarakauskas, (buv. „Šiauliai“)
Martynas Mažeika, (Atėnų AEK, Graikija, asmeninės priežastys,
prisijungs trečiadienio vakarą)
Valdas Vasylius, (buv. Samaros „Krasnyje Krylja“, Rusija)
Tadas Klimavičius, („Žalgiris“, kol kas serga)
Donatas Motiejūnas, (Trevizo „Benetton“, Italija, kol kas serga)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją