„Ispanija nugalėjo pelnytai“, - po mačo vykusioje spaudos konferencijoje sakė C. Queirozas. - Tačiau noriu pastebėti, kad ir Portugalija žaidė oriai, kovingai ir ambicingai, todėl tikiuosi, kad mūsų aistruoliai gali didžiuotis rinktinės žaidimu“.

Portugalų taktika aštuntfinalyje buvo patikimai gintis ir pavojingai kontratakuoti. Todėl ispanai ilgiau kontroliavo kamuolį ir dažniai smūgiavo į varžovų vartus. Treneris C. Queirozas čia ir įžvelgė pralaimėjimo priežastis.

„Buvo neįtikėtinai sunkios rungtynės, ispanai ilgiau žaidė su kamuoliu, tiksliau jį perdavinėjo, patys gerai judėjo aikštėje ir todėl kontroliavo žaidimo eigą“, - mačą analizavo portugalų futbolo specialistas. - Mes taip pat turėjome progų įvarčiui pelnyti, bet, deja, jų neišnaudojome. Tokiu būdu leidome Ispanijai iškovoti pergalę rezultatu 1:0. Kai kuriuose epizoduose mes tiesiog privalėjome įmušti įvartį, bet Ispanijos pergalė - pelnyta“.

Portugalijos futbolininkai pasaulio čempionate praleido vienintelį įvartį aštuntfinalyje, bet tai jiems kainavo labai brangiai - prarastą kelialapį į ketvirtfinalį. Treneris C. Queirozas mano, kad jo auklėtinai šiose planetos pirmenybėse įgijo neįkainuojamos patirties.

„Mes stengėmės ir kovojome, bet tokio lygio turnyruose likti antriems ar tretiems - yra nepatenkinamas rezultatas. Mes visada siekiame tik pergalių. Mes atstovaujame Portugalijos futbolą ir giname jo garbę pasaulyje. Noriu, kad mes iš aikštės visada išeitume aukštai pakeltomis galvomis. Man atrodo, šįkart mums tai pavyko“, - apibendrino C. Queirozas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją