Pasaulio čempionato metu kalbos apie galimybę teisėjams peržiūrėti ginčytinų epizodų vaizdo kartojimą skamba vis garsiau.

Teisėjų smulkios klaidos planetos pirmenybėse Pietų Afrikos Respublikoje buvo dažnos, bet susitikimų baigčiai tiesioginę įtaką turėjo kelios jų.
JAV ir Slovėnijos mače grupės varžybose arbitras Komanas Coulibaly iš Malio neįskaitė amerikiečių įvarčio, po kurio jie galėjo persverti rezultatą - 3:2.

Turnyro aštuntfinalio dvikovoje Vokietija-Anglija teisėjas iš Urugvajaus Jorge Larrionda nepastebėjo, kad po anglo Franko Lampardo smūgio kamuolys nusileido už vokiečių vartų linijos ir įvarčio neįskaitė. Anglai galėjo pirmo kėlinio pabaigoje išlyginti rezultatą 2:2, nors rungtynes pralaimėjo 1:4.

J. Larrionda įskaitė ir pergalingą argentiniečio Gabrielio Heinze įvartį į Nigerijos vartus (1:0), neįžvelgęs pražangos puolime. Tuo metu, kai G. Heinze galva smūgiavo kamuolį į vartus, kitoje baudos aikštelės vietoje Argentinos žaidėjas Walteris Samuelis sulaikė Nigerijos ekipos gynėją Chinedu Obasi, kuris turėjo dengti G. Heinze.

Argentina aštuntfinalio rungtynėse su Meksika išsiveržė į priekį 1:0, kai italų teisėjas Roberto Rosetti neužfiksavo Carloso Tevezo nuošalės ir įskaitė jo kontroversišką įvartį (argentiniečiai iškovojo galutinę pergalę – 3:1).

Pirmą kartą apie naujų technologijų naudojimą futbole bus kalbama jau liepos viduryje Kardife (Velsas) vyksiančiame Tarptautinės futbolo asociacijų tarybos (IFAB, International Football Association Board, - komisija, užsiimanti taisyklių keitimu) posėdyje.

IFAB sudaro Anglijos, Škotijos, Velso ir Šiaurės Airijos futbolo federacijos, turinčios po vieną balsą bei FIFA (4 balsai) .

J. Blatteris norėtų, kad visi teisėjai baigtų papildomus meistriškumo kursus, o nauja teisėjavimo tvarka galėtų būti taikoma jau nuo lapkričio.

„Negalima įdiegti naujovių tiesiog dabar, kai iki pasaulio čempionato pabaigos liko vos 10 rungtynių, - antradienį teigė FIFA prezidentas. – Tačiau norėčiau atsiprašyti Anglijos ir Meksikos rinktinių“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją