14-metė J. Capriati į profesionalų tenisą atėjo 1990 metais ir tapo jauniausia žaidėja, patekusia į WTA serijos turnyro finalą, kur 4:6, 5:7 pralaimėjo argentinietei Gabrielai Sabatini. Tais pačiais 1990-ais metais ji buvo jauniausia visų laikų Prancūzijos atviro teniso čempionato („French Open“) pusfinalio dalyvė, kur pralaimėjo serbei Monicai Seleš.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė (2001 metais) J. Capriati per savo karjerą laimėjo 14-a turnyrų, o tris jų - iš „Didžiojo kirčio“ („Grand Slam“) serijos. Dukart amerikietė nugalėjo Australijos atvirose teniso pirmenybėse („Australian Open“, 2001 ir 2002) ir sykį - „French Open“ varžybose (2001), iškovojo vieną dvejetų titulą ir tapo 1992 metų Barselonos olimpine čempione, finale įveikusi vokietę Steffi Graf 3:6, 6:3, 6:4.

1993 metais jos karjera ėmė ristis žemyn po pralaimėjimo pirmame Jungtinių Valstijų atviro teniso čempionato („US Open“) rate.

J. Capriati buvo įsipainiojusi į 35 JAV dolerių vertės žiedo vagystę iš parduotuvės, o 1994-ais buvo areštuota už marihuanos laikymą. Metus tenisininkei teko praleisti reabilitacijos klinikoje.

J. Capriati nedalyvauja teniso varžybose nuo 2004 metų. Pagal dokumentus, jai nuosavybės teisėmis priklauso turtas Singer saloje (Singer Island), esančioje Floridos Palm Byčo (Palm Beach) apygardoje.

Per savo karjerą kortuose J. Capriati uždirbo 10,2 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją