Penktadienį į Lenkiją atvykę Lietuvos aviacijos turizmo mėgėjai nusileido pasienio mieste Suvalkuose. Čia juos priėmė miestelio meras Jozefas Gajewskis, kuris papasakojo apie turizmo galimybes regione bei pristatė gražiausias bei istorines Suvalkų vietas. Po tradicinio apsikeitimo dovanomis, lietuvių aviatoriai patraukė aerodromo link. Tiesa, skristi toliau – į Kętrzyno aerodromą - jiems sutrukdė prastas oras, tad skrydį teko atidėti rytojaus rytui.

Lėktuvų įgulos liko nakvoti Suvalkuose, o jau kitą dieną aviacijos entuziastai patraukė į Kętrzyno aerodromą. Kiek vėliau apsilankė Kikytų, Gryzlinų, Szymanų ir Olsztyno aerodromuose, kur susitiko su jų šeimininkais bei susipažino su Lenkijos aviatoriais. Šeštadienio vakare aviatoriams buvo suorganizuota vandens ekskursija po ežerą prie Lėciaus miesto, vakarą praskaidrino ir lakūnų pasakojimai apie nuotykius ant dangaus ir žemės.

Sekmadienį aviacinio žygio dalyvių laukė navigacinis-pažintinis maršrutas po aplinkinius aerodromus, kurio metu keliasdešimties lėktuvėlių įgulos gėrėjosi įspūdingais ežerų krašto vaizdais bei savo apsilankymu džiugino juos stebinčius miesto gyventojus. Pabaigus reisą Kętrzyno aerodrome, reido dalyvių laukė apdovanojimai ir skrydžiai namo. Lietuvos aviatoriai kartu patraukė į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą Kaune.

Rugsėjį planuojamas jungtinis Lietuvos ir Lenkijos aviatorių reidas po lietuviškus aerodromus. Po reiso pradžios Marijampolės Sasnavos aerodrome, žygio dalyviai savo lėktuvėliais patrauks link Druskininkų, Alytaus, apsilankys Pociūnuose, Rūdiškėse bei finišuos Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome.

Žemiau - DELFI.TV video

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją