„Taip norime pagerbti jo atminimą ir prisijungti prie milijonų M. Jacksono gerbėjų visame pasaulyje ", - sako festivalio „Olialia Sunset Sand 2010" meno vadovas Sandis Kondratas.

M.Jacksono smėlio skulptūros aukštis siekia net 6 metrus ir tai aukščiausia M. Džeksono smėlio skulptūra pasaulyje, teigia festivalio meno vadovas.

Festivalio metu prie Kauno „Akropolio" pastatyta 15 įspūdingo dydžio smėlio skulptūrų. Jų aukštis - nuo 2 iki 6 metrų. Skulptūroms panaudota daugiau nei 500 tonų specialaus smėlio, atgabento iš Rizgonių karjero, esančio Jonavos rajone.

Smėlio skulptūrų parke lankytojai, be M. Jacksono skulptūros, išvys Kauno „Žalgirio" prezidentą Arvydą Sabonį, „Formulės-1" bolidą ir legendinį lenktynininką Michaelį Schumacherį, JAV Laisvės statulą, garsųjį Egipto Sfinksą, Trakų pilį, Eifelio ir Pizos bokštus, animacinio filmo „Šrekas" pagrindinį herojų ir jo ištikimą draugą, dinozaurų, garsių Lietuvos ir užsienio žmonių skulptūras.

Smėlio skulptūrų festivalyje dalyvauja dešimt pasaulinio garso smėlio skulptorių iš JAV, Japonijos, Didžiosios Britanijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, Airijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją