Anot K. Rimdžiaus, norėdamos išlaikyti garbanas ilgiau, moterys susigundo pasidaryti cheminį sušukavimą.

Kęstas Rimdžius
"Mitas, kad šiais laikais cheminis sušukavimas nežaloja plaukų. Jo esmė - plauko struktūros suardymas. Cheminės medžiagos pakelia plauko žvynelius, šukuosena atrodo išsipūtusi. Dažnai siūlomas lengvas cheminis - šiuo atveju chemikalas ne taip gerai įsigeria į plauką, tačiau garbanos ilgainiui išsileidžia, o žala plaukui vis tiek būna padaryta", - DELFI teigė K. Rimdžius.

Anot stilisto, kitas minusas: plaukai auga, o tai reiškia, kad ilgainiui prie šaknų jie bus tiesūs ir cheminio sušukavimo procedūrą reikės kartoti, ypač jei plaukai ilgi ir jų nesinori trumpinti.

"Jei taip eksperimentuosite, gali būti, jog po kelių metų galvą tik nusišluostysite servetėle..." - įspėjo K. Rimdžius.

Anot jo, yra mažai moterų, kurios išties gali didžiuotis stipriais, žvilgančiais ir dar banguotais plaukais, todėl ne paslaptis, kad norimą efektą stengiamasi sukurti naudojant pačius įvairiausius metodus.

"Plaukus galima banguoti žnyplėmis, karštais suktukais, naudojant plaukų džiovintuvus su specialiais antgaliais. Visa tai mažiau žalinga nei cheminis šukavimas, tačiau plaukas taip pat yra veikiamas, tad reikėtų naudoti specialias priemones, kurios saugo juos nuo karščio, ar bent jau pasirinkti kokybišką plaukų šampūną ir kondicionierių.

Ar jūsų plaukai dažyti, ar natūralūs, juos vis tiek reikia maksimaliai sudrėkinti ir maitinti. Žinoma, ir čia saikas turi būti, nes pernelyg didelis, pavyzdžiui, nenuplaunamo kondicionieriaus kiekis gali apsunkinti šukuoseną", - sakė K. Rimdžius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)