„Renault“ grupei gegužės mėnesį pavyko padidinti pardavimus 7 proc., o šis rezultatas leido perkamiausių markių sąraše pakilti į 3 vietą ir aplenkti „Ford Motor“ (gegužę – 12 proc. mažesni pardavimai). Praėjusį mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2009-iais, „Renault“ markės automobilių parduota 10 proc. daugiau, o kita „Renault“ grupei priklausanti pigių automobilių gamintoja „Dacia“ patyrė 4 proc. nuosmukį.

„Volkswagen“ grupė ir toliau parduoda daugiausiai automobilių Europoje (gegužę pardavimai krito 8 proc.), o antroje vietoje žengia „Peugeot“ ir „Citroen“ jungiantis PSA koncernas (5 proc. nuosmukis).

Penktą vietą pagal pardavimus Europoje užima „Fiat“ grupė, kurios pardavimai gegužę sumažėjo 22 proc.

Nepaisant to, kad Vokietijoje naujų automobilių pardavimai, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2009-iais, sumažėjo 35 proc., ši šalis išlieka lydere Europoje. Italija pagal pardavimus žengia antra (rinka sumažėjo 14 proc.), trečia – Prancūzija (12 proc. nuosmukis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją