Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė minėtoms Baudžiamojo kodekso pataisoms, bet tam, kad jos įgytų galią, parlamente būtini dar du balsavimai. Už tai, kad aplaidus elgesys su gyvūnais būtų baudžiamas, po pateikimo pritarė 38 Seimo nariai, bet 11 parlamentarų susilaikė.

Pataisas inicijavo keturi „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos atstovai – Kęstas Komskis,. Remigijus Ačas, Dailis Barakauskas ir Andrius Mazuronis.

Pristatydamas iniciatyvą „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis sakė, jog tokios pataisos reikalingos dėl to, jog kai kurie gyvūnų šeimininkai savo augintinius palieka be priežiūros, nekviečia veterinoriaus bei taip kankina gyvūną.

DELFI primena, kad Lietuvoje kilus skandalui, kai Jurbarko jaunuoliai nuo tilto numetė kiemsargį šunelį Pipirą ir egzekuciją nufilmavo, parlamente imta diskutuoti apie bausmių smurtautojams prieš gyvūnus sugriežtinimą.

„Darbietė“ Dangutė Mikutienė siūlė laisvės atėmimo bausmę už žiaurų elgesį su gyvūnais pailginti nuo vienerių metų iki ketverių metų, bet po diskusijų komitetuose apsistota ties metų ir šešių mėnesių riba. Vis dėlto minimos pataisos Seime nėra priimtos ir teisinės galios neturi.

„Šilutės rajone, Stumbrių kaime yra ūkininkas Stirbys. Būtent dėl šio elgesio dveji metai byla yra teismuose, ginčai vilkinami. Viešinama ne tik spaudoje, bet jam mes nieko negalime padaryti, jis kiekvieną procesinį veiksmą skundžia, nes mes bandome administracine tvarka“, - pasakojo R. Žemaitaitis, aiškindamas siūlomų pataisų būtinumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)