„Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną nieko daugiau daryti ir nereikia, kaip tik megzti viešumoje – tuo siekiama kelių tikslų: parodyti, kad mezgimas, kaip ir kiti rankdarbiai, savo prigimtimi ir tradicijomis nėra uždaras, vienišas užsiėmimas, o puikiai tinka bendravimui. Taip pat norima atkreipti dėmesį į tai, kad tradiciniai rankdarbiai dažnai laikomi atgyvena, pasenusiu, nestilingu, šiuolaikiniam žmogui neaktualiu užsiėmimu, nors iš tikrųjų šiuo metu kaip tik patiria atgimimą, o rankų darbo mezginius moka įvertinti visi, kas turi gerą skonį ir jautrią širdį“, – sakė „Mezgimo zonos“ savininkė Sonata Eidikienė.

Ši diena pasaulyje minima pasirinktinai iš visos trečiosios birželio savaitės. Įvairiuose Europos, Amerikos kraštuose, net Australijoje ji vyksta jau ne pirmus metus ir sulaukia vis didesnio pasisekimo ir susidomėjimo. „Kitose šalyse gan įprasta matyti mezgančius žmones įvairiose viešose vietose, tačiau Lietuvoje tai gan retas reiškinys. Svetur restoranai ir kavinės, jei draugiškai priima mezgėjas, tampa ir oficialia mezgėjų grupių susibūrimo vieta, pavyzdžiui, mūsų klubas renkasi kartą per savaitę „Mezgimo zonoje“, – pasakojo S. Eidikienė.

Pasak „Mezgimo zonos“ šeimininkės, mezgimas – švarus, lengvai nešiojamas darbelis, kurį drąsiai galima pasiimti su savimi, einant bet kur, tad kviečiama vieną dieną per metus taip ir padaryti. Atsineškite mezginį į parką, vaikų žaidimo aikštelę, kavinę, troleibusą, polikliniką, grožio saloną, net į darbą (jei viršininkas neprieštarauja) – visur, kur tenka pasėdėti ir palaukti. Jei megzti dar nemokate – ne bėda. Visą dieną „Mezgimo zonoje“ vyks nemokamos mezgimo pamokėlės (tik reikia turėti savo virbalus arba įsigyti juos vietoje).

„Mezgimo zonoje“ pirmą kartą minima Pasaulinė mezgimo viešumoje diena yra ir „Tebūnie naktis“ programos dalis. Todėl esamų ir potencialių mezgėjų parduotuvėje laukia įvairios įdomybės, pavyzdžiui, bus mezgamas vienas ilgas šalikas, prie kurio ranką pridėti galės kiekvienas norintis.

Birželio 19 d., 15-21 val. mezgėjos su savo mezginiais kviečiamos rinktis Sereikiškių parke arba ten ir tuo metu, kai joms patogiausia viešumoje megzti savarankiškai. Parduotuvėje „Mezgimo zona“ (Pylimo g. 38/1-2) šią dieną veiks kūrybinės dirbtuvės. Visos viešumoje mezgusios, nusifotografavusios ir atsiuntusios nuotrauką mezgėjos galės dalyvauti „Mezgimo zonos“ paskelbtame konkurse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją