4 porcijoms reikės:

3 stiklinių 2.5 cm dydžio kubeliais pjaustyto moliūgo,
druskos pagal skonį,
3 į 4 dalis supjaustytų mėlynųjų svogūnų,
2 stiklinių virtų laukinių ryžių,
1/3 stiklinės saulėgrąžų sėklų,
1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų citrinos sulčių,
¼ šaukštelio druskos,
1 šaukšto medaus,
2 šaukštų šilto vandens,
½ stiklinės smulkintos šviežios kalendros.

Kaip paruošti laukinius ryžius. Nuplaukite 1 ½ stiklinės laukinių ryžių. Sudėkite į puodą, užpilkite 4 ½ stiklinės sūdyto vandens. Kai užvirs, sumažinkite ugnį. Retsykiais pamaišydami virkite 40 min, kol ryžiai suminkštės.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Moliūgo gabalėlius gausiai pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska. Kitame inde tą patį padarykite su svogūnais. Sudėkite į skirtingus kepimo indus ir kepkite orkaitėje 45 min arba kol moliūgas parus ir karamelizuosis. Svogūnai irgi turi būti minkšti. Kepdami keletą kartų pamaišykite, kad apkeptų iš visų pusių.

Tuo tarpu paruoškite užpilą. Smulkintuvu iki kreminės masės sutrinkite saulėgrąžų sėklas, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir medų. Jei per tiršta, įpilkite kelis šaukštus šilto vandens. Įmaišykite kalendrą (truputį atsidėkite papuošimui). Paragaukite, jei reikia, įberkite daugiau druskos.

Dideliame dubenyje laukinius ryžius sumaišykite su keliais šaukštais užpilo. Sudėkite svogūnus, lengvai pamaišykite. Sudėkite į lėkštę, ant viršaus išdėliokite moliūgo kubelius. Pašlakstykite užpilu ir pabarstykite kalendra.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją