Programoje trūks nebent miego

„Per beveik 2 metus išmokome labai daug. Išmokome, kad prieš galvojant, kaip perdirbti atliekas reikia galvoti, kaip išvengti jų susidarymo, išmokome kaip taupyti ne tik gamtos išteklius, racionaliai naudojant elektrą ar vandenį, bet ir pinigus - patiems pasigaminant įvairius daiktus ar užsiauginant maistą. Jaučiam, kad atėjo laikas pasidalinti savo žiniomis ir įgūdžiais su kitais“ - stovyklos idėją pasakoja projekto iniciatorė Ieva Malaiškaitė.

Dviejų dienų stovykloje teorinės paskaitos-diskusijos mainysis su kūrybinėmis dirbtuvėmis, komandinėmis užduotimis ir žaidimais. Tokiu būdu viską, ką stovyklos dalyviai išmoks teoriškai, galės išbandyti ir praktinėje veikloje. Pirma stovyklos diena bus skirta diskusijoms apie atliekas, ekologišką gyvenimo būdą ir be abejo ekologišką ir sveiką maistą. Kad nebūtų per sausa, stovyklos dalyviai iš „šiukšlių“ (tik iš pirmo žvilgsnio) mokysis gaminti foto aparatus, išmoks, kaip patiems pasigaminti muilą ar iš vytelių nusipinti milžiniškų muilo burbulų pūtimo aparatą. Vakare jaunimo lauks grilio vakaras ir filmo „Namai“ peržiūra naujų draugų ir uodų būryje.

Antroji diena bus skirta įvertinimui, kiek vertingų žinių liko galvose iš pirmosios dienos. Žinių viktoriną lydės praktinė „Eko olimpiada“, o po diskusijos kaip ekologijos žinias pritaikyti kasdieniniame gyvenime, į dangų kils stovyklautojų pagaminti aitvarai iš senų pirkinių maišelių ar laikraščių.

Kai svarbiausia dalintis

Nemokamos, visiems atviros stovyklos, kuri vyks jaunųjų gamtininkų centre, svečiai - jaunimas iš vaikų globos namų ir daugiavaikių šeimų. Jaunimas rečiau turinčius progą dalyvauti tokiuose renginiuose nustebins savo imlumu, kūrybingumu ir sugebėjimu nepamokslaujant pamokyti, kad svarbiausia – dalintis. Tuo ką turi, tuo ką moki, dėmesiu, žiniomis ar tiesiog buvimu kartu.

Stovykla nebūtų „gimusi“ be idėjinių žmonių, norinčių ir galinčių dalintis. Todėl visus, kurie norėtų prisijungti prie stovyklautojų, mielai kviečiame atvykti (kreiptis el.p culture@ozonas.lt) ir išmokyti ko nors naujo ir naudingo, pasidalinti savo žiniomis, idėjomis ir įgūdžiais arba tiesiog pabūti kartu ir kažko naujo išmokti iš stovyklautojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją