„Susilaužiau kulkšnį penkiose vietose, - rašo neįvardytas autorius. Aš gulėjau lovoje, skausmas buvo neapsakomas ir tada išgirdau: „Aš žinau, jog esame labai skirtingi, ir galbūt tu netiki, jog galiu tau padėti. Bet jeigu tu paglostysi mane, aš galiu panaikinti skausmą“. Girdėjau šiuos žodžius galvoje taip aiškiai, lyg kažkas kalbėtų su manimi. Atmerkęs akis, ant pagalvės pamačiau savo katę, žiūrinčią tiesiai į mane. Žinojau, jog kalba ji. Paglosčiau ją ir skausmas dingo. Pirmą kartą galėjau išsimiegoti po traumos“.

Autorius – savamokslis kalbėtojas su gyvūnais, vienas iš didėjančio žmonių, teigiančių, jog gali telepatijos būdu bendrauti su gyvūnais, rato. „Bet kuris mūsų gali kalbėtis su gyvūnais, - teigia jis bei įvardija būdą – vaizduotės pagalba. Gyvūnai bendrauja vaizdais, jausmais, emocijomis ir sąvokomis. Kartais jūs įsivaizduojate, ką gyvūnas nori jums pasakyti, bet dažniausiai tai būna išreikšta emocijomis ar sąvokomis, kurias jūs pasirenkate“.

Kas yra gyvūnų telepatija?

„Tiesą sakant, gyvūnai nekalba kaip žmonės, naudodami burną ir žodžius, - teigia „The Fur People“ priklausantys kalbėtojai su gyvūnais. – Nepaisant to, gyvūnai stebėtinai gerai bendrauja be žodžių. Labai dažnai informaciją aš suvokiu žodžiais, jausmais ar vaizdais bei simboliais, kuriuos telepatijos būdu man perduoda gyvūnas“.

Pasak Raphaela Pope, telepatija tarp žmonių ir gyvūnų beveik nesiskiria nuo telepatijos tarp žmonių. „Žodynas telepatiją apibrėžia kaip bet kokių vaizdinių perdavimą kitam šaltiniais, kurie nėra pripažinti jutiminiais (mitimis), - rašo ji savo svetainėje „What is Telepathic Communication with Animals“. „Iš patirties galiu pasakyti, jog telepatija yra universalus kalbos įrankis gyvūnų karalystėje. Manau, jog žmonės gimsta su telepatijos galimybėmis, tačiau jas nuslopina ar visai pamiršta išmokus kalbėti. Telepatinis bendravimas leidžia manyti, jog gyvūnai gali jausti, turėti tikslų, troškimų, pasirinkimo laisvę ir savo požiūrį į pasaulį“.

„Webster“ žodynas žodį juslus apibrėžia kaip „reaguojantis ar suvokiantis jutiminius įspūdžius“. Pagal šį apibrėžimą reiktų sutikti, jog dauguma gyvūnų yra juslūs. Be to, dauguma jų turi norus ir gali rinktis. Bet ar jie gali šiuos norus ir pasirinkimus perteikti mums? Žinoma, šuo gali parodyti, jog nori eiti į lauką, atsistojęs prie durų ir koja draskydamas jas ar lodamas.

Žmonija padarė neįtikėtinų atradimų apie aukštesniųjų primatų protą ir gebėjimą bendrauti. Labiausiai čia pasižymėjo gorila Koko, kuri buvo išmokyta gestų kalbos ir dabar jos žodyną sudaro daugiau nei 600 žodžių. Kalbėdama su savo prižiūrėtojais gestų kalba ir specialiu kompiuteriu, Koko gali išreikšti ne tik paprastus savo norus (ką ir kada ji nori valgyti), bet ir tai, kaip ji jaučiasi.

Tiesa, reikėtų atskirti du skirtingus gyvūnų bendravimo būdus: gyvūnai gali perteikti savo norus mums žinomu būdu bei telepatiniu būdu (kaip ir telepatijos būdu bendraujantys žmonės – tai nėra kasdienis įvykis). Su gyvūnais bendraujantys žmonės tiki, jog kalbėti su gyvūnais ne tik įmanoma, tačiau jie gali tai daryti kada panorėję.

R. Pope prisimena savo pokalbį su vokiečių avigane Helga: „Helgos šeimininkė man pasakė, kad jos šuo smarkiai susižalojo savo kairiąją ausį. Ji norėjo žinoti, ar šuo pats susižalojo. Kai aš atsisukau į Helgą, ji man perteikė vaizdinį, kur ji kapstėsi prie namą juosiančios tvoros. Šuo norėjo prakišti snukį po tvora, tačiau kliudė kyšojusią vielą. Vėliau šuns savininkė paprašė augintinės parodyti jai tą vietą. Pastaroji nuvedė šeimininkę į tą vietą, kurioje tvorą buvo apipynusi surūdijusi viela“.

Kalbantys su gyvūnais turi daug tokių istorijų, dalį kurių galima perskaityti Penelope Smith knygose „Animal Talk“ ir „When Animals Speak“. Kodėl jie kalbasi su gyvūnais? Daugumai tokių žmonių tai pragyvenimo šaltinis ir verslas. Jie yra tarsi konsultantai, padedantys klientams išspręsti problemas su augintiniais. „Ši paslauga labai padeda, jeigu turite bėdų su savo augintiniais, - teigia „The Fur People“. – Savo elgesiu gyvūnas gali parodyti, jog yra nelaimingas, serga ar panašiai“.

Kaip kalbėtis galime mes?

Norite pabendrauti su savo augintiniu? Štai keli specialistų patarimai jums:

• „Supratau, jog efektyviausias būdas bendrauti su gamta – būti švariam emociškai ir protiškai bei į bendravimą įnešti šiek tiek emocijų. Pabandykite išmokti pastebėti, įsiklausyti širdimi, kalbėti jausmais ir patikėti, jog užmezgėte ryšį“, - teigia Laura Simpson.

• „Mintyse įsivaizduokite tai, ką norite, jog jie padarytų, ar ką norite jiems pasakyti. Nusiųskite jiems savo emocijas ir jausmus. Jeigu tikite, jog jūsų žinutė pasieks adresatą – ji pasieks adresatą.
Nesistenkite priėję arčiau savo augintinio bandyti išgirsti jį kalbant. Atsipalaiduokite ir leiskite gyvūnų mintims bei jausmams ateiti pas jus“, - teigia „Interspecies Telepathic Communication“.

• Paprasčiausias būdas telepatiniu būdu bendrauti su gyvūnu – sukurti tylos ir gebėjimo suvokti aplinką, kad galėtumėte priimti perduodamą informaciją bei patys perduoti žinią augintiniui“, - sako R. Pope.

Kaip žinoti, ar pojūtis tikras? R. Pope turi atsakymą: „Su tokiu bendravimu nesusipažinę asmenys dažnai klausia, ar gali būti tikri, jog atsakymas yra jų augintinio. Jiems atrodo, jog aš jį pati sugalvoju“.

Jeigu esate ramūs ir atsipalaidavę, neskleidžiate per daug emocijų ir minčių, jus pasiekianti informacija turi būti ateinanti iš gyvūno. Ji ateina pas jus per mintis, jausmus ar vaizdinius. Jeigu atsakymas yra netikėtas, žinokite, jog tai gali būti ne augintinio žinutė.

L. Simpson priduria: „Dauguma žmonių nori nekreipti dėmesio į bendravimą, kadangi mano, jog tai tėra pervargęs protas... tačiau įsiklausius įdėmiau – širdimi – suvoksite, jog protas žino, ką priima. Vaizdai ir žodžiai jūsų galvoje pasirodo ne šiaip sau. Jeigu jūs patikėsite jais, pamatysite, kiek daug jums gali papasakoti gyvūnai, tiesą sakant, visa gamta“.

Nepaisant to, kad gyvūnai negali žodžiais papasakoti apie savo problemas ir ligas, kaip visgi mes (ar specialistai) iš tiesų žinome, jog suprantame, ką gyvūnas mums sako? Kaip sakoma, skonį pajusi tik paragavęs. Jeigu problema ar liga dingsta po tokio bendravimo, gali būti, jog bendravimas buvo tikras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją