9 porcijoms reikės:

1 kg rabarbarų
340 g cukraus pudros
1 apelsino (sultys ir žievelė)
1 šaukštelio cinamono
500 ml vandens
300 ml apelsinų sulčių
8 želatinos lapelių
1 šaukštelio augalinio rafinuoto aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Rabarbarus supjaustykite gabalėliais po 2-3 cm ir sudėkite į didelį ugniai atsparų stiklinį arba keraminį indą. Suberkite cukraus pudrą, cinamoną, vieno apelsino sultis ir žievelę, vandenį. Uždenkite dangčiu arba folija ir valandai palikite orkaitėje.

Išimkite, nukoškite per sietelį. Į gautą sirupą įpilkite tiek apelsinų sulčių, kad bendras skysčio kiekis būtų 900 ml. Paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Želė formą sutepkite augaliniu aliejumi ir trumpam apverskite, kad nereikalingas aliejus nutekėtų.

Sirupą įdėkite į vandens vonelę, ant vidutinės ugnies užvirinkite ir greitai nuimkite nuo ugnies. Į karštą sirupą įdėkite želatiną. Išmaišykite, perpilkite į paruoštą formą ir palikite šaldytuve 5 valandoms.

Kai želė sustings, apvyniokite formą karštame vandenyje pamirkytu audiniu – taip sienelės sušils ir želė bus lengviau išimti. Tuomet apverskite formą ir išimkite želė. Patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją