Bibliotekos atstovas Hakanas Farje pavadinimo pirmaisiais bandymais. Jis informavo, kad privatus dovanotojas atidavė bibliotekai šiuos du apsakymus 2007 m.

Radinys pradžiugins be galo populiarios S. Larssono trilogijos gerbėjus. Visame pasaulyje parduota apie 32 mln. kopijų jo knygų. Trys romanai buvo išspausdinti 2004 m. po rašytojo mirties. Pagal pirmą knygą „Mergina su drakono tatuiruote“ sukurtas Holivudo filmas.

S. Larssonas dirbo žurnalistu viename Švedijos žurnale, o laisvalaikiu rašė knygas. Vieninteliame interviu 2004 m. spalį (trys savaitės prieš mirtį) jis pasakojo ketinąs parašyti daug knygų: „Dabar padėtas pamatas, galiu rašyti kiek norių knygų apie savo personažus. Nebus rūpesčių, kol atsiras norinčiųjų jas spausdinti ir jas skaitančiųjų. Aš greitai rašau, o kurti detektyvinius romanus nesunku.“

Autorius buvo įsitikinęs, kad jo knygos sulauks sėkmės.

Interviu S. Larssonas paminėjo, kad beveik baigia rašyti ketvirtą romaną. Šiuo metu vyksta ginčas tarp rašytojo artimųjų, kurie paveldėjo jo turtą ir turi autorines teises į jo knygas, ir tarp jo partnerės Evos Gabrielsson, kuri nesutinka atiduoti rankraščio, jei jai nebus suteiktos autorinės teisės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją