Tiesa, į Amsterdamą iš Vilniaus ir toliau skraidins „Estonian Air“.

„Star1 Airlines“ į Ibisą lietuvius planavo skraidinti birželio-liepos mėnesiais, tačiau vietoj iš pradžių planuotų šešių skrydžių, įvyks du – praėjusį sekmadienį pakilo pirmasis lėktuvas, o šį sekmadienį išskris ir paskutinis.

Bendrovės komunikacijos vadovė Jūratė Rupšienė DELFI sakė, kad sprendimą lėmė menkas turistų susidomėjimas poilsiu šioje saloje.

„Tokį mūsų sprendimą sąlygojo situacija turizmo rinkoje, kaip bebūtų keista, skirtingai nuo Vakarų turistų, Ibisa nesulaukė didelio poilsiautojų iš Lietuvos susidomėjimo. Mūsų žmonės mieliau renkasi jiems gerai žinomas atostogų kryptis – Egiptą, Turkiją, Graikiją, kur tiksliai žino, ko tikėtis ir ką gali gauti. Žinoma, įtakos turėjo ir kaina, kadangi Ibisa nėra pigus kurortas“, – sakė ji.

Kaip DELFI sakė „airBaltic“ korporatyvinės komunikacijos koordinatorė Lietuvoje Rosita Sakalauskaitė, tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus į Amsterdamą nevyksta nuo pirmadienio, o į Berlyną neskris nuo trečiadienio. Gegužę bendrovė atsisakė tiesioginių skrydžių iš Vilniaus į Oslą, balandį – į Miuncheną ir Hamburgą.

„Priežastis – nepakankamas keleivių skaičius. Atšauktų reisų keleiviai yra informuoti iš anksto apie skrydžių pasikeitimus ir jiems yra siūlomi alternatyvūs skrydžiai arba grąžinami už bilietus sumokėti pinigai“, – sakė ji.

Šis skrydžių atšaukimas galios iki rudens sezono tvarkaraščio pradžios spalio 28 d., tada bus sprendžiama, kokiais maršrutais skraidyti iš Vilnius.

Šiuo metu iš Vilniaus reguliariosiomis kryptimis skraido 15 oro bendrovių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją