Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė jaunas lietuvių aktorius Giedrius Kiela, bei aktorės iš Ukrainos Oksana Borbat ir Jevgenija Varenitsa, kuri 2009 metais Lietuvoje buvo nominuota kaip geriausia antro plano aktorė. Tad „Duburio“ pristatymas šioje šalyje taip pat ir simbolinis tiltas tarp Lietuvos ir Ukrainos.

Lietuvių režisieriaus Gyčio Lukšo filmas Europos kino festivalio metu bus rodomas Kijevo bei Lvovo kino mylėtojų auditorijoms. Festivalis, kurį rengia Europos šalių delegacija Ukrainoje, vyks Kijeve bei Lvove birželio 10 – 23 d.

Pirmą kartą Kijeve „Duburys“ buvo parodytas Tarptautiniame Kijevo filmų festivalyje, kuriame pelnė du pagrindinius prizus: už geriausią operatoriaus darbą bei už geriausią moters vaidmenį.

„Europos kino festivalis“ – vienas reprezentatyviausių kino festivalių Ukrainoje, kurio metu kino teatruose rodomi naujausi įvairių Europos šalių kino filmai. Šiais metais festivalio rėmuose bus parodyti 22-jų šalių (Bulgarijos, Danijos, Čekijos, Graikijos, Vokietijos, Rumunijos, Vengrijos bei kitų) filmai, kurie jau ne kartą nominuoti įvairiuose festivaliuose. Festivalis bus atidarytas ES šiuo metu pirmininkaujančios šalies - Ispanijos - filmu „Kamino“ (rež. Chaviera Fessera), kuris jau buvo apdovanotas šešiomis nacionalinėmis premijomis.

Filmo „Duburys“ peržiūros vyks birželio 12 d. kino teatre „Kijevas“, Kijeve, birželio 19 d. Lvovo menų rūmuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją