Darbo paieškos portalo CVbankas.lt atlikta vartotojų apklausa rodo, kad darbo ieškantiesiems skelbimuose svarbiausia pateikiama išsami, aiški ir konkreti informacija apie siūlomą darbą, apie darbo funkcijas, kurias reikėtų atlikti. Peržiūrėdami darbo pasiūlymus vartotojai nori gauti pakankamai informacijos, kad galėtų nuspręsti, ar siūlomas darbas atitinka jų turimą kvalifikaciją, ar jų žinios pakankamos konkretiems darbams atlikti.

Pasak vartotojų, skelbime taip pat turi būti konkrečiai įvardijama, kokio darbuotojo darbdaviui konkrečiai reikia, kokie reikalavimai keliami kandidatui: koks turi būti darbuotojo išsilavinimas, ar reikalingas užsienio kalbų mokėjimas, kokios srities darbo patirtis reikalinga ir pan. Darbo ieškantysis iš rasto darbo pasiūlymo nori iškart nuspręsti, ar atitinka keliamus reikalavimus, ar gali siųsti savo motyvacinį laišką ir gyvenimo aprašymą, ar apskritai gali tikėtis būti pakviestas į darbo pokalbį.

Apklausos rezultatai rodo, kad respondentai pageidautų žinoti, koks atlyginimas jiems siūlomas konkrečiame darbe. Nurodytas darbo skelbime, jis būtų papildomas atrankos kriterijus, galintis padėti atsirinkti, ar kandidatuoti pagal konkretų skelbimą ar ne. Pasak respondentų, kiekvienas, analizuojantis darbo pasiūlymus, bet maždaug nori žinoti, koks atlygis už darbą būtų siūlomas.

Dalyvavusieji apklausoje teigia, kad skelbimuose pateikiama informacija apie suteikiamas socialines garantijas, galimybę kilti karjeros laiptais, atsiskaitymą už darbą laiku, draugišką kolektyvą, tikslų darbo laiką būtų aktuali. Darbo pasiūlymai, kuriuose šie dalykai konkrečiai įvardinti, vertinami itin palankiai.

Darbo ieškantieji taip pat akcentuoja, kad labai svarbu, ar darbo pasiūlymas pateiktas taisyklinga kalba, be klaidų. Skelbime pateiktas tekstas pirmiausia reprezentuoja įmonę, jos požiūrį į darbo ieškančiuosius, todėl turėtų būti pateiktas suredaguotas, tvarkingas.